Mainos

Suhteellinen köyhyys lisääntynyt Suomessa

Suhteellisen köyhyyden lisäntyymiseen vaikuttaa mm. se, että työttömien ja yksinhuoltajaperheiden toimeentulo on kehittynyt Suomessa huomattavasti muun väestön tulokehitystä hitaammin.

Vähimmäisetuuksien ja perhe-etuuksien jälkeenjääneisyys yleisestä tulokehityksestä on lisännyt suhteellista köyhyyttä Suomessa. Monen työttömän toimeentulo on yksinomaan vähimmäisturvan varassa. Myös lapsiperheiden ja etenkin yksinhuoltajaperheiden toimeentulo on kehittynyt muun väestön toimeentuloa hitaammin.

Tiedot ilmenevät sosiaali- ja terveysministeriön perjantaina julkistamasta Sosiaaliturvan suunta -raportista. Raportti kertoo myös, että avio- ja avoerojen lisääntyessä yksinhuoltajaperheiden määrä on kasvanut.

Perheen perustaminen ja lasten hankkiminen ovat edelleen myöhentyneet ja yhä useammat naiset jäävät lapsettomiksi. Tällä hetkellä keski-ikäisistä naisista jo 15 prosenttia on lapsettomia ja osuuden arvellaan nousevan 20 prosenttiin.

Raportin mukaan koko väestön terveydentila on parantunut, mutta hitainta tämä kohentuminen on ollut alemmissa sosiaaliryhmissä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.