Sugar daddy -ilmiö rantautui Suomeen: Suosittu sivusto mahdollistaa nyt ”sponsoritoiminnan” – "Tarkoitus ei ole olla seksin myyntipalsta"

4:29

Seksuaalissävytteisistä kuvista tunnetussa Alastonsuomi.com:ssa käyttäjät ovat voineet kesän alusta lähtien etsiä ”sponsoreita” ja ”sponsoroitavia”.

VIDEO: 37-vuotias Nina antaa rikkaiden miesten kustantaa elämänsä.

Alastonsuomi.com-sivustolla on lähes 90 000 rekisteröitynyttä käyttäjää. Käyttäjäprofiileista vajaa tuhat hakee ”sponsoria” ja toinen samanmoinen ”sponsoroitavaa”. Tällaisen ”sponsoritoiminnan” voi ajatella liittyvän sugar daddy -ilmiöön, jossa tyypillisesti nuori kaunis nainen saa varakkaalta vanhemmalta mieheltä vastinetta seurastaan.

– Ilmiö on varmaan ollut olemassa jo pitkään, mutta kesän alusta siitä tehtiin näkyvä ominaisuus sivustolla, kertoo Ksenja Alastonsuomi.com:sta.

Hän ei halua tässä jutussa esiintyä sukunimellään.

Ominaisuuden avulla ”sponsorit” ja ”sponsoroitavat” löytävät toisensa aiempaa kätevämmin, kun he voivat lisätä profiiliinsa merkinnän sponsoroinnin etsimisestä tai tarjoamisesta.

Seksiä myyvät profiilit poistetaan

Ksenja kertoo, että pääasiassa "sponsoroitavat" tarjoavat vaatteita, videoita ja webbiesiintymisiä vastineeksi lisätienesteista.

Seksin myymiseen sivuston ei ole uudella ominaisuudella tarkoitus kannustaa, vaikka Ksenja toteaakin, ettei sivusto voi puuttua siihen, millaiset ”kaupat” osapuolet sopivat.

– Sivuston tarkoitus ei ole olla seksin myyntipalsta, eli sitä ei hyväksytä, hän sanoo.

Seksikauppaepäillyistä tieto kulkee sivuston ylläpitäjille tavallisesti muiden käyttäjien ilmiantamisen kautta. Seksiä myyvät profiilit poistetaan sivustolta. Ksenja kertoo, että jonkin verran seksiä myyviä profiileita on sivustolta jouduttu poistamaan, mutta kyse on yksittäistapauksista.

Ilmiöstä ovat uutisoineet myös Como ja Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja