Suomalainen Jenni, 20, edustaa rikkaiden miesten seurassa – vastineeksi luksuselämää ja matkoja: ”Seksiin en suostu”

Siitä puhutaan sugardatingina, ja kyseessä on ikään kuin lyhytaikainen seurustelusuhde. Osapuolina ovat varakas, yleensä vanhempi mies ja nuori kaunis nainen.

Nainen tapailee miestä ja edustaa hänen rinnallaan esimerkiksi bisnestilaisuuksissa, ja vastikkeeksi nainen saa ulkomaanmatkoja, shoppailurahaa, koruja ja vaatteita.

MTV:lle haastattelun antanut Jenni on itse matkustanut samantapaisen sopimuksen myötä ulkomaille. Yhtä lailla hän on edustanut myös Suomessa varakkaiden liikemiesten rinnalla.

"Ei tarvitse olla kuin nätti tyttö, se riittää"

– Etenkin mallipiireissä se on aivan tavallista, Jenni sanoo.

Jenni haluaa puhua MTV Lifestylelle aiheesta, koska hänen mukaansa monilla on se käsitys, että naisen pitää aina tarjota myös seksiä miehelle.

– Se ei pidä paikkaansa. Olen itse määritellyt selkeät ehdot, miten toimin. Seksiin en suostu. Sanotaan, että ei ole ilmaista lounasta, mutta kyllä voi olla. Ei tarvitse olla kuin nätti tyttö. Minäkin teen mallintöitä ja se riittää.

– Totta kai on myös niitä naisia, jotka tarjoavat seksiä, mutta he ovat oma lukunsa, Jenni jatkaa.

Viikko luksussviitissä superrikkaan vieraana

Viimeisin tarjous Jennille tuli Invitetravel-applikaation kautta. Israelissa asuva mies halusi kutsua Jennin ja hänen ystävänsä Israeliin. Mies maksoi matkat, asumisen ja ylläpidon viikon ajan naisille.

Jenni sanoo, että hänen kokemuksensa mukaan Suomessa moni ”sugardeittaa” nimenomaan tämän sovelluksen avulla.

– Inhoan tuota ”sugardate”-sanaa, mutta siihen tällainen nyt halutaan rinnastaa.

Israelin-matkan kustantaja oli 28-vuotias mies. Jenni tiesi miehestä sen, että hän oli miljonääriperheen perijä.

– Minulla on ystäviä Israelissa, joten selvittelin myös heidän kauttaan, millainen henkilö on kyseessä. Kävin myös ennen reissua miehen kanssa pitkiä videopuheluita ja olihan minulla onneksi ystäväni mukanani.

Jenni kertoo myös tehneensä jo heti alkuvaiheessa selväksi, että jos miehellä oli mielessään yhtään mitään muuta, homma saisi unohtua saman tien. Mies halusi kuitenkin vain edustavaa naisseuraa illanviettoihin.

Neljänä iltana edustamista 

Reittikone laskeutui Israeliin ja naiset ohjattiin hotellisviittiin luksusmajoitukseen.

– Totta kai jännitti ja vähän pelottikin, mutta minulla on aika hyvä intuitio ja kaikki sujui hienosti.

Jenni ja hänen ystävänsä viettivät viikon Israelissa, johon kuului edustamista neljänä iltana viikossa. Muuten he olivat ystävänsä kanssa kahden kesken.

– Ainoa vastike oli, että menimme muutamana iltana hänen kanssaan fiiniin yökerhoon. Meidän kanssa otettiin siellä paljon kuvia ja muuten vietimme iltaa heidän kanssaan.

Mitä tahansa naiset halusivat viikon lomallaan tehdä, kaikki maksettiin.

– Jos halusimme mennä syömään, se maksettiin, jos halusimme tilata ruokaa huoneeseen, se oli ok. Shoppailut maksettiin – ihan kaikki. Mitä ikinä halusimme tehdä, se oli mahdollista.

Yksi lähentely-yritys

Jenni kertoo kysyneensä mieheltä ihan suoraan, mikä motivoi häntä kutsumaan esimerkiksi juuri heidät luoksensa viikoksi.

– Hän sanoi ihan suoraan, että kun ei ole muuta tekemistä. Hän myös sanoi pitävänsä enemmän eurooppalaisista tytöistä ja esittäytyvänsä mieluummin heidän seurassaan bisnestilaisuuksissa.

– Kävi myös hyvin selväksi, ettemme me olleet ainoat naiset, jotka siellä olivat käyneet.

Mutta eikö lähemmästä tuttavuudesta edes vihjaistu matkan aikana? 

– Yhden kerran mies oli hieman humalassa ja antoi ymmärtää, että voisi haluta myös muuta, mutta sanoin suoraan, että ei, ja se oli sillä selvä.

Jenni sanoo, että aikoo vastaisuudessakin reissata niin sanotulla sugardating-idealla.

– Jos tulee tarjous, että haluatko lähteä ulkomaille ilmaiseksi, niin todellakin lähden. Se on työtarjous siinä missä muutkin. Palaan edelleen siihen, että tällainen on mallimaailmassa hyvin yleistä.

– En usko, että kukaan nainen kieltäytyisi, jos kutsuttaisiin shoppailemaan, Jenni jatkaa.

Suomessa Jenni kokee olleensa enemmänkin edustussuhteessa varakkaisiin miehiin.

– Olen ollut mukana erilaisilla reissuilla ja tapahtumissa tai ravintolan avajaisissa. Kutsun sitä edustamiseksi, kun halutaan näyttäviä naisia mukaan tilaisuuksiin.

Jos tulee ongelmia, siitä kannattaa puhua

Jennin tapauksessa kyse ei ole seksityöstä, mutta seksi- ja erotiikkatyöläisten Pro-tukipisteen toiminnanjohtaja Jaana Kauppinen osaa kertoa, miten toimia, jos edustamisen sijaan vastineeksi pyydettäisiinkin seksiä.

– Tällaisessa sugardatingissa voi olla hyvin paljon variaatioita. Kaikki ei sisällä niin paljon riskejä, mutta aina on tietenkin se mahdollisuus, että vastassa ei ole se henkilö, jonka kanssa asioista oli sopinut.

Hän myös toivoo, että mikäli jotain sopimuksen vastaista tapahtuisi, siitä ilmoitettaisiin.

– Ettei ihminen ala vellomaan siinä asiassa, että "olinpa minä tyhmä, kun en tajunnut". 

Jos kyseessä on rikos, niin ilmoitus pitää tehdä poliisille, mutta muissakin ikävissä tilanteissa olisi Kauppisen mukaan hyvä puhua jollekin.

– Väkivallan uhreiksi joutuneita auttaa moni järjestö.

Kaikki tulot ovat verotettavia

Kauppisen mukaan kyseessä ei ole mikään uusi ilmiö, verkko on vain mahdollistanut globalisoitumisen ja kontaktit solmitaan nopeammin.

On yksi tärkeä asia, josta Kauppinen haluaa muistuttaa.

– Verottaja. Ihmiset eivät välttämättä ymmärrä, että kaikki tulot ovat verotettavaa, ellei verottaja ole niitä erikseen verovapaiksi säätänyt. Eikä puhuta nyt pelkästään puhtaasta käteisestä vaan myös sen sopimuksen arvosta. Jos kyseessä on duunikeikka, niin se on tuloa ja jos jäät kiinni, niin tulee veroseuraamuksia.

***

3:25

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.