Mainos

Sudan tappoi tärkeän kapinallisjohtajan

Sudan on surmannut vaikutusvaltaisen kapinallisjohtajan. Armeijan mukaan JEM-kapinallisryhmän johtaja Khalil Ibrahim yritti paeta Etelä-Sudanin puolelle, kun hän sai surmansa kapinallisten ja armeijan yhteenotossa.

JEM on vahvistanut tiedon johtajansa kuolemasta. Kapinallisten mukaan Ibrahim kuoli Sudanin ilmaiskussa, ei taistelussa.

JEM on Darfurin alueen merkittävin kapinallisryhmä. Sudanin armeija oli etsinyt Ibrahimia kauan. Sudanin tietojen mukaan kapinallisjohtaja oli piileskellyt pitkään Muammar Gaddafin hallitsemassa Libyassa, mutta joutui lähtemään maasta Gaddafin hallinnon kaaduttua kesän lopulla.

Asiantuntijat eivät usko, että JEM hajoaa Ibrahimin kuoleman vuoksi. Kapinallisten yhtenäisyyden uskotaan kärsivän karismaattisen johtajan poismenosta.

Darfurissa on käyty vuodesta 2003 verisiä taisteluja eri kapinallisryhmien, hallituksen ja hallituksen tukemien arabiryhmien välillä. Konfliktissa on YK:n mukaan saanut surmansa jopa 300000 ihmistä ja noin kaksi miljoonaa on joutunut pakenemaan taisteluja.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.