Stubb: Tämä ei ole ollut onnistunut hallitus

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) myönsi tänään Ylen pääministerin haastattelutunnilla, ettei hänen hallituksensa ole ollut onnistunut. 

– Minun mielestäni tämä ei ole ollut onnistunut hallitus. Se on tehnyt tiettyjä asioita ihan hyvin, mutta tietyissä asioissa se on epäonnistunut.  
Stubb sanoi lähtevänsä aina siitä, että kannattaa puhua totta, kun häneltä kysyttiin kyräilevätkö puolueet nyt enemmän kuin yleensä eduskuntavaaleja ennen.

Hänen mielestään pitää olla realistinen siinä, mitä kahdeksan kuukauden kauden aikana on mahdollista saada aikaan.  

Hän kertoi antavansa pääministerin ilmoituksen rakennepoliittisen ohjelman etenemisestä. Ilmoitus annetaan eduskunnalle maaliskuun alussa.

– Se on eräänlainen testamentti siitä, missä onnistuttiin, Stubb kuvasi. 

Kaikilla puolueilla pitäisi Stubbin mukaan olla samanlainen tilannekuva taloustilanteesta ja vaadituista sopeutustoimista.

Hän sanoi pelkäävänsä, että muutamat positiiviset talousuutiset saavat puolueet unohtamaan sen, että rakenteellisia uudistuksia tarvitaan. 
Stubb nosti onnistumisiksi muun muassa talouden sopeutuksen 6,5 miljardilla hallituskausien aikana, budjetin pienenemisen toista vuotta peräkkäin, yritysverotuksen keventämisen ja normien purkamisen.

Toisaalta kuntauudistuksen epäonnistuminen, metropolihallinnon kaatuminen, oppivelvollisuusiän nostamisen peruminen ja perhepaketin kaatuminen olivat esimerkkejä epäonnistumisista. 

– Päätökset eivät koskaan ole täydellisiä, mutta aika paljon on saatu aikaiseksi. Muutamissa asioissa on epäonnistuttu, Stubb myönsi.  

Lue myös:

    Uusimmat