Stubb: Jos Ruotsi tekee Nato-selvityksen, Suomi ei seuraa

Stubb kommentoi Ruotsin Nato-selvitystä 0:50

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) ei usko, että Suomen ja Ruotsin hallitukset ryhtyisivät tekemään yhteistä Nato-selvitystä.

Stubb kertoi Tukholmassa, että yhteistä Nato-selvitystä oltaisiin huhujen mukaan esittämässä pian julkaistavassa ruotsalaisselvityksessä.

– Viimeisimpien huhujen mukaan siellä on ehdotuksia siitä, että Suomi ja Ruotsi selvittäisivät keskenään mahdollisen Nato-jäsenyyden, sanoi Stubb Tukholmassa Pohjoismaiden neuvoston istunnon yhteydessä.

Stubbin mukaan selvitys on tulossa julki vielä mahdollisesti tässä tai ensi kuussa.

– Näkisin sen enemmän akateemisena harjoituksena, en tällaisena yhteisenä selvityksenä, jossa Suomen hallitus ja Ruotsin hallitus lähtisivät sitä selvittämään. Turvallisuuspolitiikkaa pitää tarkastella kansallisen intressin kautta.

Stubb toisti Tukholmassa, että Suomen nykyinen hallitus ei hae Nato-jäsenyyttä.

– Toinen asia on vaalien jälkeinen aika: olen sitä mieltä, että täytyy pitää yllä Nato-jäsenyyden mahdollisuus ja pohtia erilaisia selvityksiä.

Stubbin tuntuma on, että juuri nyt hakemus ei ole ajankohtainen Suomessa, mutta että tilannetta punnitaan kaiken aikaa.

– Arvioimme tilannetta koko ajan laajalta pohjalta. Ja tarkkailemme, mitä Ruotsi tekee. Tunnemme olomme juuri nyt varsin turvalliseksi, ja näillä näkymin mitään radikaaleja muutoksia ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan ei ole tulossa.  

Lue myös:

    Uusimmat