Stubb hätkäytti kokoomuksen paneelissa - veti Bryssel-kortin esiin

Kokoomuksen puheenjohtajaehdokas Alexander Stubb veti Bryssel-kortin esiin ehdokkaiden päätöspaneelissa Helsingissä.

Kansansuosikki näpäytti hieman kilpailijoitaan Paula Risikkoa ja Jan Vapaavuorta kokemuksellaan Brysselin neuvottelupöydistä. Hän muistutti, että uusi pääministeri matkustaa heti juhannuksen jälkeen Brysseliin päättämään EU:n tulevaisuudesta ja huippuviroista.

Stubb huomautti, että Suomen pääministeri istuu huippukokouksessa Saksan liittokanslerin Angela Merkelin vieressä ja Ranskan presidenttiä Francois Hollandea vastapäätä.

– Minun toiveeni on se, että seuraava pääministeri, puhuu mitä kieltä tahansa, pystyy vaikuttamaan siihen, että eräs kokoomuslainen saa huippupestin EU:ssa. Asiaa ei tietenkään haittaa, jos tuntee molemmat henkilöt entuudestaan ja puhuu heidän äidinkieltään, Stubb vihjasi Bio Rexin lähes salintäydelle yleisölle.

Stubb keräsi myös illan hurjimmat suosionosoitukset toivomalla, että Suomi olisi 2020-luvulla Natossa.

Kasvupanostuksista kitkaa

Ehdokkaista Risikko suhtautui kilpailijoitaan myönteisemmin lisäelvytykseen minihallitusneuvotteluissa.

– Minä olen valmis keskustelemaan siitä kasvun tukemispaketista, jos löytyy jotakin sellaista, joka niin sanotusti hintansa haukkuu, eli joka tuottaa kasvua.

Risikko sanoi, että summasta voidaan hänen puolestaan keskustella.

– Jos löytyy parempia vaihtoehtoja kuin mitä nyt on mietitty, vaihtaisin niitä tai sitten lisäisin.

Vapaavuori sanoi, ettei valtion parinsadan miljoonan panostuksilla ole kasvun kannalta mitään merkitystä.

– Jos sitten kasvuun halutaan oikeasti panostaa, se pitää tehdä fiksusti ja laittaa se yliopistoihin ja tutkimuksen ja tuotekehityksen innovaatioihin. Vain sitä kautta saadaan aitoa ja kestävää kasvua, joka sitten riittää vuosiksi eteenpäin.

Risikko täsmensi hieman jyrätyksi tultuaan, että hänen tarkoittamansa panostukset voisivat mennä nimenomaan innovaatiotoimintaan. Stubb säesti kuitenkin Vapaavuorta.

– Minä en usko näihin kasvupaketteihin ihan hirveästi. Ei pidä luoda illuusiota, että Suomi lähtee näillä päätöksillä nousuun. 

Lue myös:

    Uusimmat