Mainos

Stubb haluaa Oksasen osallistuvan Pietarin runoiltaan

Ulkoministeri Alexander Stubbin (kok.) mielestä kirjailija Sofi Oksasen pitää voida osallistua Suomen Pietarin-konsulaatissa joulukuussa järjestettävään runoiltaan.

-Hän on yksi Suomen lahjakkaimpia kirjailijoita. Todellinen prosaisti. Toivon, että hän pystyy osallistumaan tähän iltaan ja tekemään siitä onnistuneen, Stubb totesi tänään STT:lle.

Lomalta Suomeen tänään palannut ulkoministeri kertoi saaneensa selvityksen niin sanotusta Sofi Oksanen -tapauksesta.

Tällä viikolla Helsingin Sanomat uutisoi, ettei Suomen Pietarin-pääkonsulaatti ollut kelpuuttanut Oksasta esiintyjäksi nuorten suomalaisten runoilijoiden runoiltaan. Julkisuudessa epäämisen syyksi arveltiin sitä, että Oksanen on kirjoittanut kriittisesti Viron neuvostoajasta. Pääkonsulaatti puolestaan toivotti Oksasen tervetulleeksi muihin tapahtumiin, mutta ei runoiltaan.

Suitsutusta Oksaselle

Alexander Stubb totesi, ettei ulkoministerin pidä millään tavalla puuttua konsulaattien runoiltoihin.

-En ole sitä aiemmin tehnyt enkä tule sitä tulevaisuudessa tekemään, mutta tässä tapauksessa olen ilman muuta sitä mieltä, että Sofi Oksasen pitää voida osallistua runoiltaan.

Runoiltatapauksen seuraavaa vaihetta Stubb ei kommentoinut, koska ulkoministeri ei hänen mukaansa yleensä puutu tällaisten asioiden menettelytapoihin.

-Mutta eiköhän tämä viesti ole aika selkeä, hän painotti.

Stubb kertoi kutsuneensa aikanaan meppinä ollessaan Sofi Oksasen erään ryhmän mukana Brysseliin. Kirjailijan tulon esti tulloin kuitenkin sairaus.

-Pidän häntä erittäin lahjakkaana ja erittäin raikkaita mielipiteitä ilmaisevana henkilönä. Niin että antaa palaa vaan ja konsulaattiin lausumaan runoja, ministeri heitti.

Runoillan Pietarissa järjestävät kirjailijoiden sananvapausjärjestö Suomen PEN ja Suomen Pietarin-pääkonsulaatti.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja