Mainos

Stubb: Espanjaan matkustamista ei tarvitse rajoittaa

Sikainfluenssa nousi pääaiheeksi EU-maiden ulkoministerikokouksessa Luxemburgissa tänään.

Ulkoministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaan sikainfluenssa ei toistaiseksi anna aihetta Suomen ulkoministeriön matkustussuositusten muuttamiseen. Stubbin mukaan esimerkiksi Espanjaan voi hyvin edelleen matkustaa, vaikka maassa onkin varmistettu Euroopan ensimmäinen sikainfluenssatartunta.

Stubbin mukaan EU:n valmiustaso sikainfluenssan kaltaisten uhkien edessä on hyvä ja myös Suomessa valmiustoimet ovat edenneet hyvin.

EU:n terveyskomissaari: Vältä tartuntamaita

Euroopan Unioinin terveyskomissaari Androulla Vassiliou on myös antanut matkustamista koskevan suosituksen. Hän suosittaa välttämään maita, joissa on vahvistettu sikainfluenssatartuntoja.

- Henkilökohtaisesti pyrin välttämään matkustamista alueille, joilla on vahvistettuja tartuntoja. Tällä haluan minimoida tartuntariskin sekä sen, että levitän tartuntaa muihin ihmisiin, sanoi Vassiliou Brysselissä.

EU:n ulkoministerikokous päätti tänään kokouksessaan myös, että kaikissa EU-maissa ylläpidetään ympärivuorokautinen monitorointi, mikä tarkoittaa sitä, että tilanteen kehittymistä seurataan ja pidetään kaikki EU-maat informoituina taudin leviämisestä. Lisäksi ulkoministerikokous suosittaa, että oireiden ilmaantuessa on syytä mennä hoitoon välittömästi.

EU:n terveysministerit pitävät hätäkokouksen sikainfluenssan takia ensi torstaina.

Lue:

Katso Risto Puolimatkan juttu (Kymmenen uutiset 27.4.2009)

Katso Päivi Sinisalon raportti Washingtonista (Kymmenen uutiset 27.4.2009)

Katso Helena Petäistön raportti Luxemburgista (Kymmenen uutiset 27.4.2009)

Katso Tarja Hakulisen ja Kitta Ahlforsin jutut (Seitsemän uutiset 27.4.2009)

Katso Markus Pirttijoen juttu ja Elinkeinoelämän Keskusliiton vastaava ekonomisti Penna Urrilan haastattelu (Kauppalehden talousuutiset 27.4.2009)

Katsomo-video ei ole saatavilla

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.