Mainos

Alexander Stubb aikoo pysytellä suomalaisen politiikan ulkopuolella: "On yksi paikka, jota vihaan yli kaiken – eduskunnan kuppila"

9:24

Kesällä Euroopan investointipankin varapääjohtajaksi nimitetty entinen pääministeri Alexander Stubb kertoo, ettei hän suunnittele paluuta Suomen politiikkaan.

MTV3:n Huomenta Suomessa tänään vierailleen Stubbin mukaan kansallinen politiikka on "niin sanotusti nähty".

– Olen antanut kaikkeni. Jossain vaiheessa tulee seinä vastaan, kun ei ole enää annettavaa. Suomekin kannalta olisi ihan fiksua, että pysyn nyt poissa, Stubb kommentoi haastattelussa.

Näyttävän uran politiikan huipulla tehnyt Stubb myöntää, että vuodet valtionjohdossa koettelivat jopa paatuneen optimistin positiivisuutta.

– Politiikka on tavalla tai toisella päivittäistä taistelua kyynisyyttä vastaan.

– On yksi paikka tässä maailmassa, jota vihaan yli kaiken, ja se on eduskunnan kuppila. Ilma on sakeana kyynisyyttä ja jos suoraan sanon, paskan puhumista toisista. Tällaista pelaamista ja uhoamista, Stubb lataa.

Eduskunta myönsi Stubbille vapautuksen kansanedustajan tehtävästä kesäkuun lopulla.

Stubb on nyt aloittamassa tehtävissään Euroopan investointipankin varapääjohtajana. Vuoden 2019 elokuun loppuun kestävä pesti tietää muuttoa Luxemburgiin.

Voit katsoa Stubbin koko haastattelun artikkelista löytyviltä videoilta. Haastattelussa Stubb ja kirjailija Karo Hämäläinen puhuvat muun muassa vastikään julkaistusta Stubbin omaelämäkerrasta ja sen kirjoitusprosessista.

7:42

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.