Mainos

STTK:n Mäenpää: Työnantajien selvitettävä tupotahtonsa

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK epäilee työnantajapuolen olevan kaatamassa tuloratkaisun mahdollisuudet. Puheenjohtaja Mikko Mäenpää (sd.) arvostelee erityisesti työantajan haluttomuutta työelämän laadullisiin uudistuksiin, samalla kun palkankorotusten pitäisi jäädä pieniksi.

-Neuvotteluja tuposta on turha käynnistää, jos työnantajat eivät ole edes samalla karttalehdellä palkansaajapuolen kanssa, Mäenpää varoitti Helsingissä tänään.

Järjestö pitää edelleen tavoitteenaan 2-3-vuotista tulosopimusta, jossa palkankorotukset sovittaisiin vain vuodeksi kerrallaan. Sopimuksen syntymistä helpottaisi, jos alakohtaisesti jaettava ns. järjestelyvara olisi roimasti tavanomaista tuhdimpi. Näin eri sopimusalat voisivat ratkoa omia ongelmiaan.

Kuntapuolen palkkaongelmia olisi ratkottava tuloneuvottelujen rinnalla. Lisäksi hallituksen olisi asetettava työryhmä uusimaan julkisen sektorin henkilöstö- ja palkkapolitiikkaa.

Mäenpää toivoo, että myös eläkeratkaisun jälkeisessä pyörityksessä oleva Akava olisi mukana tulosopimuksessa. Hänen mukaansa STTK varautuu "erilaisiin kokoonpanoihin", myös siihen, että Akava jää pois.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.