Mainos

STT:n doping-jutussa ei valituslupaa

Korkein oikeus ei ole myöntänyt valistuslupaa STT:n dopingjutussa. Helsingin hovioikeuden syksyinen tuomio jää siis voimaan.

Väisänen ja Aatsalo-Sallinen

STT väitti jutussaan, että hiihtäjä Jari Räsänen olisi käyttänyt kasvuhormonia urheilutulostensa parantamiseen. STT:n entinen päätoimittaja Kari Väisänen ja toimittaja Johanna Aatsalo-Sallinen toimittiin sakkoihin julkisesta herjauksesta.

Valituslupaa olivat hakeneet Hiihtoliitto ja 13 sen piirissä toimivaa, entinen hiihtäjä Jari Räsänen ja valtionsyyttäjä Maarit Loimukoski. STT ei hakenut valituslupaa, vaan tyytyi hovioikeuden tuomioon.

Helsingin hovioikeus lievensi dopingjutussa annetut ehdolliset vankeustuomiot sakkorangaistuksiksi. Väisänen tuomittiin viidestä julkisesta herjauksesta 60 päiväsakkoon ja Aatsalo-Sallinen 40 päiväsakkoon. Hovioikeuden mukaan Väisänen ja Aatsalo-Sallinen herjasivat Räsästä ja Hiihtoliiton talouden ja markkinoinnin johtoryhmästä Matti Leikoskea, Matti Louekoskea, Erkki Raumaa ja Roger Turkua.

Myös korvaussumma putosi tuntuvasti. Helsingin käräjäoikeus oli tuominnut 1,6 miljoonan markan vahingonkorvaukset henkisistä kärsimyksistä. Hovioikeus pudotti summan 210 000 markkaan. Hovioikeus hylkäsi syytteet muiden 14 Hiihtoliiton piirin kuuluvan henkilöön kohdistuvista herjauksista. Heidän joukossaan olivat mm. liiton entinen puheenjohtaja Esko Aho ja toimitusjohtaja Esa Klinga.

Aho ei kommentoi


Korkeimman oikeuden ratkaisu tarkoittaa, että Aho jää nyt kokonaan ilman vahingonkorvauksia ja joutuu maksamaan 7000 markkaa STT:n oikeudenkäyntikuluja. Tätä Aho ei kommentoi.

Aho Helsingissä

Aho on tulossa esitelmöimään Yhdysvaltain vallanvaihdoksesta Kansainvälisen kauppakamarin tilaisuuteen.

STT:n hallituksen puheenjohtaja tyytyväinen

STT:n hallituksen puheenjohtaja Seppo Kievari on tyyväinen korkeimman oikeuden päätökseen. Kievarin mukaan on helpotus, että oikeusprosessi on saatu päätökseen.

Hänen mielestään hovioikeuden päätös poisti viestinnästä pelon ilmapiirin, joka syntyi Helsingin käräjäoikeuden tuomitsemien kovien rangaistusten ja huomattavien korvaussummien jälkeen. Kievari pitää hovioikeuden tuomiota sinänsä ankarana, mutta silti oikeudenmukaisena.

Myös mediajuridiikan asiantuntija, Journalisti-lehden päätoimittaja Timo Vuortama pitää päätöstä hyvänä. Hänen mukaansa se linjaa, että julkisuudessa toimivien ihmisten ei vastedes kannata lähteä kovin kevyin perustein hakemaan isoja korvauksia.

Räsänen tyytymätön

Valituslupaa hakenut Jari Räsänen on tyytymätön lopputulokseen.

Räsänen kotitilalla

Räsästä harmittaa erityisesti se, että hovioikeus muutti toimittajien ehdollisen vankeustuomion sakoiksi.

-Jos tässä on korvaus- ja rangaistustasot niin kyllä tässä maassa saa aika rankasti toista ihmistä loukata ja kirjoittaa ja tuhota toisen elämän. Rangaistukset on tätä tasoa niin ei muuta kun antaa palaa, Räsänen tilitti.

Räsänen toivoo, että yli kolme vuotta kestänyt oikeusprosessi olisi lopullisesti puhdistanut hänen maineensa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.