Mainos

STT-jutussa haetaan valituslupaa

Valtionsyyttäjä Maarit Loimukoski on hakenut korkeimmalta oikeudelta valituslupaa STT:n doping-jutussa. Loimukosken näkemyksen mukaan asianomistajia tulisi jutussa olla hiihtäjä Jari Räsäsen lisäksi 18 eikä neljä, kuten Helsingin hovioikeus totesi. Loimukosken mielestä oikea rangaistus herjauksista olisi ehdollinen vankeus.

Määräpäivä valitusluvan hakemiselle on tänään. Myös Suomen hiihtoliitto ja 13 sen piirissä toimivaa henkilöä hakevat valituslupaa. Joukossa on entinen puheenjohtaja Esko Aho. He vaativat hovioikeuden tuomion kumoamista herjaussyytteiden hylkäämisen osalta. He vaativat hovioikeuden tuomion kumoamista myös siltä osin, kun se hylkäsi tai alensi käräjäoikeuden tuomitsemia korvauksia.

Lisäksi he vaativat oikeudenkäyntikulujensa korvaamista täysimääräisesti kaikissa oikeusasteissa ja ehdollista vankeusrangaistusta STT:n entiselle päätoimittajalle ja toimittajalle. Hovioikeus lievensi ehdolliset vankeustuomiot sakoiksi. Lisäksi korvaukset henkisistä kärsimyksistä putosivat lähes 1,6 miljoonasta
210 000 markkaan.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.