Mainos

Stora Enso uusii kymmenillä miljoonilla Varkauden tehtaitaan

Stora Enso tehostaa toimintaansa Varkaudessa uudenaikaistamalla tehtaidensa massa- ja sahauslinjat. Yhteensä noin 70 miljoonan euron investoinneilla parannetaan kustannuskilpailukykyä ja raaka-aineen käyttöä ja käsittelyä sekä tuotteiden laatua.

Varkauden painopaperitehtaalle rakennetaan uusi kuumahierrelinja, joka korvaa kokonaan nykyisen hiomolinjan valmistuttuaan kesällä 2004. Uuden linjan vuosikapasiteetti on 200 000 tonnia, joka käytetään kokonaan Varkauden tehtaalla. Varkauden painopaperitehdas tuottaa luettelo- ja erikoissanomalehtipapereita.

Yhtiö uusii myös Varkauden sahan tukkien lajittelun sekä uudenaikaistaa sahausta ja kuivausta. Hankkeeseen sisältyy myös uusi jatkojalostuslinja, jonka kapasiteetti on 100 000 kuutiometriä vuodessa. Vuotuinen sahauskapasiteetti kasvaa hieman, 320 000 kuutiometristä 345 000 kuutiometriin.

Tukkien lajittelun uusinta ja sahauksen uudenaikaistaminen valmistuvat lokakuuhun 2003 mennessä ja jatkojalostuslaitos maaliskuuhun 2004 mennessä. Investointi ei aiheuta henkilöstömuutoksia, sillä tukkilajittelussa työskentelevät koulutetaan uudelleen jatkojalostuslaitoksen työntekijöiksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.