Mainos

Stora Enso siivoaa USA:n toimintojaan

Metsäyhtiö Stora Enso siivoaa tappiollisia Pohjois-Amerikan toimintojaan kovalla kädellä. Yhtiö kirjaa Amerikan toiminnoista yli miljardin euron menetyksen, joka pudottaa heinä-syyskuun tuloksen tappiolle.

Loikka Pohjois-Amerikan paperimarkkinoille on tullut Stora Ensolle kalliiksi. Yhtiö maksoi Consolidated Papers-yhtiöstä kaksi vuotta sitten yli neljä miljardia euroa. Hinta vanhoista paperikoneista oli kova, ja sen myöntää toimitusjohtaja Jukka Härmäläkin tänään.

- Kyllähän sen markkinakehityksen valossa mikä on nyt totetunut ja vieläkin sen epämääräiseltä tuntuva tulevaisuus, mitään varmoja nousun merkkejä ei vieläkään ole olemassa, on tottakai myönnettävä, että se on silloin ostohintana ollut liian korkea, Härmälä myöntää.

Heti kauppojen jälkeen mainonta ja paperinkysyntä Amerikassa alkoi hyytyä. Niinpä Stora Enso on jo lopettanut tappiollisia toimintoja Atlantin takana. Nyt yhtiö sulkee pari paperikonetta ja puuhioketehdasta sekä vähentää vielä 500 työpaikkaa aiemman 1 500 lisäksi.

Stora Enso kirjaa Consolidated Papersin käyttöomaisuudesta yli miljardin euron kertapoiston. Se painaa heinä-syyskuun tuloksen tappiolle. Yhtiö kuitenkin uskoo, että näin saadaan Amerikan tehtaat vähitellen kannattavaksi. Paperin kysyntä ei vaan näytä virkistyvän.

- Varmaa on toistaiseksi epävarmuus, jos kohta pieniä positiivisia signaaleita on viime aikoina näkynyt. Ovatko ne kestäviä, sitä emme todellakaan vielä osaa sanoa, Härmälä kertoo.

Yhtiö laskee, että Pohjois-Amerikan siivous parantaa tulosta vuodesta 2005 lähtien.

(MTV3)

(Talousuutiset 27.08.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.