Mainos

Stonesoft kasvaa kohisten

Tietoturvatalo Stonesoft kasvatti liikevaihtoaan tammi-kesäkuussa hurjat 156 prosenttia vuoden takaisesta.

Stonesoftin alkuvuoden liikevaihto oli arvoltaan 151 miljoonaa markkaa eli reilut 25 miljoonaa euroa. Stonesoft kertoi ennakoitua nopeamman kasvun johtuneen Stonebeat-tuotteiden hyvästä kysynnästä Yhdysvaltain, Euroopan sekä Aasian markkinoilla.

Nopeinta kasvu oli networks-liiketoiminnan osalta, jonka liikevaihto oli arvoltaan 110 miljoonaa markkaa. Kasvua ryhmälle kertyi 226 prosenttia. Networks-ryhmän alkuvuoden liikevoitto oli 25 miljoonaa markkaa, missä kasvua oli lähes neljännes.

Stonesoftin alkuvuoden tulos rahoituserien jälkeen oli 0,4 miljoonaa markkaa, kun se vuotta aiemmin oli 7,5 miljoonaa. eSolutions sekä optiwise -liiketoiminnat tuottivat yhtiölle tappiota. Optiwisen liiketappio oli 17 miljoonaa markkaa. Yhtiön mukaan tuloksen heikkeneminen johtui voimakkaista panostuksista optiwise-liiketoiminnan kehittämiseen ja eSolutions-liiketoiminnan tappiollisuudesta.

Panostukset tuotekehitykseen olivat ensimmäisellä vuosipuoliskolla 15,2 miljoonaa markkaa, kun ne vuosi sitten olivat arvoltaan 5,2 miljoonaa. Stonesoft arvioi liikevoittonsa ennen liikearvopoistoja jäävän alle 10 prosenttiin liikevaihdosta koko tilikaudella.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.