Stiina ajoi anoppi kyydissään kohti Kiuruvettä, kun vastaantulevien kaistalla vilahtivat valkeat jalat: "Tuntui, että maailma pysähtyi"

Ei herkille: Tällaista peurakolarivideota et ole ennen nähnyt 0:16
Klaukkalassa rysähti maanantaiaamuna 11.5.2020 pahannäköisesti, mutta henkilövahingoilta tiettävästi vältyttiin. Valtatielle hypänneelle peuralle ei kuitenkaan käynyt hyvin. Emme suosittele videota herkimmille katsojille.

Pyhäjärveläisnaisen maanantai-iltainen ajomatka päättyi rysäykseen.

Pyhäjärveläinen Stiina Matinniemi ajoi maanantai-iltana Iisalmesta kohti Kiuruvettä. Autossa matkusti myös Matinniemen anoppi. Kello oli noin puoli yhdeksän, kun matka sai dramaattisen käänteen.

– Yhtäkkiä tiellä näkyi valkeat jalat vastaantulevien kaistalla, sitten näin muut osat ja ehdin tajuta, että se on hirvi, Matinniemi kertoo MTV Uutisille.

– Löin jarrut pohjaan, ja ajattelin, että nyt osuu. Kuului kamala pamaus ja hirvi oli tuulilasilla. Mietin, että nyt se tulee syliin.

Matinniemen mukaan rysäyksen jälkeen kamalinta oli hiljaisuus.

– Tuntui, että maailma pysähtyi.

Hirvi loukkaantui rytäkässä ja pakeni metsään. Matinniemi sai myöhemmin tietää, että hirvimiehet olivat löytäneet koirien kanssa loukkaantuneen eläimen ja lopettaneet sen.

Selvisivät lihaskivulla

Poliisin ja hirvimiesten mukaan tilanteessa oli rutkasti onnea matkassa.

– Molempien niskat saivat tärskyt, mutta pienellä lihaskivulla selvittiin.

Matinniemi on kiitollinen paitsi heidän hyvästä tuuristaan, myös paikalle sattuneiden sivullisten auttamishalusta.

– Kaksi nuorta miestä pysähtyi heti onnettomuuspaikalle. Kyselivät meidän molempien vointia ja varmistivat, että olimmeko jo ilmoittaneet hätäkeskukseen. Me jäimme odottamaan poliisia, ja miehet varmistivat vielä, että pärjäämme varmasti ennen kuin jatkoivat matkaa.

– He myös huolehtivat, oliko meillä kyyti, jolla jatkaa matkaa. Se oli ihanasti tehty, koska ilta alkoi jo pimetä.

Kun kaksikko odotteli virkavaltaa saapuvaksi, pysähtyi paikalle vielä yksi auto, jossa oli niin ikään kaksi nuorta miestä.

– Varmistivat, että olemme kunnossa ja jäivät hetkeksi juttusille.

Matinniemen mukaan tilanteessa ei ollut mitenkään itsestäänselvää, että he olisivat kyenneet soittamaan itse apua. Tästä syystä hän on erittäin iloinen, että niin moni pysähtyi paikalle.

Mutta eivät kaikki. Rutussa ollut auto seisoi hämärällä tiellä hätävilkut päällä, mutta silti moni ajoi Matinniemen mukaan jopa hidastamatta ohi.

– Yleensä nuorten miesten liikennekäyttäytymistä kuulee parjattavan, mutta tällä kertaa he olivat ainoita, jotka auttoivat, Matinniemi kiittelee.

Lue myös:

    Uusimmat