Vaara vaanii taas iltaisin: Hirven elämä päättyi rekan keulaan Öllölässä – "Ei ehtinyt edes jarruttaa"

0:32

Hirvikolarikausi on täällä taas. Joensuussa viime viikolla kojelautakameraan tallentunut video osoittaa, miten autoilija voi löytää itsensä hengenvaarasta aivan yllättäen.

Lieksalaisen kuljetusfirman rekka ajoi torstain ja perjantain vastaisena yönä kolarin hirven kanssa Tuupovaaran Öllölässä. Onnettomuus tallentui rekan kojelautakameraan.

– Itse en ollut osallisena kolarissa, vaan yhdistelmää ajoi yrityksemme kuljettaja, yrittäjä Jukka Ikonen kertoo.

Poliisi ja riistanhoitoyhdistysten suurriistavirka-apu kävivät paikalla, mutta 15 metrin päästä törmäyspaikasta löytyneen hirven todettiin kuolleen välittömästi.

Ikonen itse saapui tapahtumapaikalle kolarin jälkeen toisella autolla, sillä lasti oli saatava purettua vaurioituneesta autosta. Jäähdytysnesteet olivat vuotaneet tielle, joten ajoneuvo jouduttiin hinaamaan paikalta.

Ikosen mukaan oikeasta etukulmastaan vaurioituneen ajoneuvon korjauskustannukset saattavat nousta jopa 15 000 euroon.

Tarkkaavaisuutta pimeneviin iltoihin

Ikonen kertoo, ettei hän ole koskaan itse kolaroinut hirven kanssa, mutta yrityksen kuljettajille näitä valitettavia onnettomuuksia on sattunut muutamia.

– Edellinen sattui pari vuotta sitten talvella kantatie 73:lla, Ikonen muistelee.

Korkeilla kuorma-autoilla ajetuissa hirvikolareissa syntyy harvoin vammoja ihmisille, mutta kevyemmillä ja matalammilla ajoneuvoilla vammautumisriski on suuri.

Ikonen peräänkuuluttaa autoilijoiden tarkkaavaisuutta pimenevinä syysiltoina ja erityisesti hirvivaara-kylteillä merkityillä tieosuuksilla. Parhaiten onnettomuuksilta välttyisi kuitenkin ajonopeutta pudottamalla.

– Tässäkin kolarissa oli nopeutta 80 kilometriä tunnissa, mutta siltikään kuljettaja ei ehtinyt edes jarruttaa, ennen kuin auto törmäsi hirveen. Tilanteet tulevat niin äkkiarvaamatta.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja