Steven Gerrard ei ole päässyt yli kohtalokkaasta liukastumisestaan vuonna 2014 – ”Haava on auki”

Liverpoolilla on jälleen mahdollisuus voittaa janoamansa Valioliigan mestaruus. Vuonna 2014 mestaruus alkoi luisua käsistä Steven Gerrardin kohtalokkaan kaatumisen jälkeen.

Valioliigan voitti tuolloin lopulta Manchester City. Gerrard ei ole päässyt yli liukastumisestaan tärkeässä Chelsea-ottelussa.

– Tämä haava on ollut auki kokemuksestani asti. Toivon Liverpoolin voittavan tänä vuonna, mutta se ei saa haavaa tuntumaan yhtään erilaiselta, Gerrard sanoi BBC:n mukaan.

Gerrard oli tuolla kaudella jälleen kerran yksi Liverpoolin avainpelaajista. Vain maalivahti Simon Mignolet ja puolustaja Martin Skrtel pelasivat enemmän pelejä Valioliigassa kuin joukkueen kolmanneksi paras maalintekijä Gerrard.

Englantilaisen kausi muistetaan kuitenkin ensisijaisesti tilanteesta, jossa mestaruuden ollessa huhtikuussa Liverpoolin omissa käsissä, hän liukastui alimpana pelaajana pallollisena ja Chelsea-hyökkääjä Demba Ba karkasi maalintekoon.

– En yliajattele ja aja itseäni hulluksi sen vuoksi, mutta samaan aikaan olen ollut rehellinen ja avoin. Se oli iso vuosi. Se oli palkinto, joka kiersi minut, joten tulen tietysti aina katsomaan taaksepäin toivoen, että asiat olisivat menneet eri tavalla, Gerrard tilittää.

Gerrard edusti Liverpoolia 17 kauden ajan, kunnes jätti seuran vuonna 2015. Hän toimii nykyisin skotlantilaisen Rangersin managerina. Välissä hän pelasi kaksi kautta Yhdysvaltojen MLS-liigaa Los Angeles Galaxyn riveissä ja valmensi Liverpoolin alle 18-vuotiaita junioreita.

– Olin Liverpoolissa paikallinen, joka oli ollut kannattajana katsomossa seitsemänvuotiaasta asti. Kannattajilta tullut paine oli ajoittain minulle vaikeaa, mutta en koe tukehtuneeni sen alla. Koin sen aina enemmän apuna kuin esteenä, sillä he seisoivat takanamme, Gerrard sanoi.

 

Lue myös:

    Uusimmat