Stephen Hawking: Taivasta ei ole olemassa

Maailmankuulu fyysikko ei pelkää kuolemaa, muttei myöskään usko taivaan olemassaoloon.

69-vuotias Stephen Hawking ei usko taivaan olemassaoloon. Mies ei pelkää kuolemaa, kertoo Telegraph.co.uk.

Hawkingilla on amyotrofinen lateraaliskleroosi, joka rappeuttaa hänen kehoaan. Tauti on tappava, ja se diagnosoitiin Hawkingilla jo 21-vuotiaana. Hänen olisi todennäköisyyksien mukaan pitänyt kuolla jo kauan sitten. Mies kuitenkin vakuuttaa, että on nauttinut elämästään enemmän juuri taudin vuoksi.

– Olen elänyt varhaisen kuoleman kanssa jo 49 vuotta, Hawking kuvasi The Guardian -lehdelle.

– En pelkää kuolemaa, muttei minulla ole kiire kuollakaan. Minulla on paljon tehtävää ennen sitä.

Syntyikö universumi jumalan valitsemalla tavalla?

Hawkingin mukaan ihmisen aivot ovat kuin tietokone. Kun osat hajoavat, kone lakkaa toimimasta.

– Hajonneille tietokoneille ei ole taivasta tai elämää kuoleman jälkeen. Se on satu ihmisille, jotka pelkäävät pimeää, Hawking sanoo.

Hawking ei kuitenkaan kiellä täysin jumalan olemassaoloa. Kuuluisimmassa teoksessaan Ajan lyhyt historia mies toteaa, että jumalalla saattoi olla jotain tekemistä maailman luomisessa. Miehen mukaan jumala ei kuitenkaan ole persoonallinen olento, jonka kanssa voisi keskustella.

– Kysymys on: syntyikö universumi jumalan valitsemalla tavalla syistä, joita emme voi ymmärtää, vai johtuiko kaikki tieteen laeista? Uskon jälkimmäiseen. Jos haluat, voit kutsua tieteen lakeja jumalaksi.

– Jos löytäisimme täydellisen teorian, se olisi ihmisjärjen täydellisin voitto. Silloin tuntisimme jumalan mielen, Hawking toteaa.

MTV3/Helmi

Lähde: Telegraph.co.uk

Kuva: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat