Starbucks myöntää: Suosikkikahvi sisältää murskattuja ötököitä

Maailman tunnetuimman kahvilaketju Starbucksin edustajat julkaisivat maanantaina tiedotteen, jossa kerrottiin suosikkijuomassa käytettävän väriaineena murskattuja ötököitä.

Starbuckin edustajien mukaan kahvilan suosittu Strawberry Frappuccino -mansikkakahvi saa pinkin värinsä kokkiniili-uutteesta, jota saadaan kuolleista kokenillikirvoista.

Vaikka tämä lisäaine onkin täysin luonnollinen, voi se silti aiheuttaa joillekin ihmisille vilunväreitä. Koska kyseessä on eläinperäinen lisäaine, saattaa Starbucksin tiedote järkyttää ainakin kasvissyöjiä, jotka ovat nauttineet kahvia tietämättään sen sisällöstä.

– Pyrimme Starbuckissa vastaamaan kuluttajien ruokavaliotoiveisiin monipuolisesti. Vaikka mansikkakahvin pohja ei olekaan vegaaninen, auttaa se meitä luopumaan pikku hiljaa keinotekoisista väriaineista, kahvilajätin edustajat totesivat tiedotteessaan

E120 eli karmiini, kokkiniili tai karmiinihappo saadaan naaraspuolisista kokenillikirvoista (Dactylopius coccus vanh. Coccus cacti). Tämä kirva asustelee Meksikossa ja Etelä-Amerikassa ja nauttii ravinnokseen kaktuksia. Elämäntehtävänä tällä hyönteisellä on tulla uutetuksi E120 -lisäaineeksi ja siten antaa punainen väri esimerkiksi makeisiin, virvoitusjuomiin, marinadeihin ja makkaroihin.

Kansainvälinen kahvilaketju Starbucks avaa ensimmäisen kahvilansa Suomessa huhtikuussa Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja