Mainos

Sri Lankassa kymmeniä tuhansia siviilejä loukussa

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama vetoaa Sri Lankan sisällissodan molempiin osapuoliin alueella loukussa olevien siviilien auttamiseksi.

Obaman mukaan Sri Lankan hallituksen on lopetettava siviilien pommittaminen. Hallituksen joukkoja vastaan taistelevia tamilitiikereitä Obama vaatii antautumaan.

-Humanitaarinen kriisi on valtaamassa Sri Lankan. Olen surullinen sieltä kantautuneista viime päivien epätoivoisista uutisista. Kymmenet tuhannet viattomat siviilit ovat jumissa taistelevien hallituksen joukkojen ja tamilitiikerien välissä ilman mahdollisuutta paeta. Heillä on vähän ruokaa, vettä, suojapaikkoja ja lääkkeitä. Tämä johtaa laajaan kärsimykseen ja satojen ellei jopa tuhansien kuolemaan. Ilman välittömiä toimia humanitaarinen kriisi voi kääntyä katastrofiksi, Obama sanoi.

YK:n turvallisuusneuvosto kokoontui eilen käsittelemään Sri Lankan tilannetta, ja myös se kantoi huolta Sri Lankan siviilien turvallisuudesta.

Tänään Sri Lankan ilmavoimien mukaan ainakin 2000 siviiliä onnistui pakenemaan sissien hallussaan pitämältä viidakkokaistaleelta. Osa siviileistä pakeni rintamavyöhykkeellä olevan laguunin kautta.

Sotilaat kertoivat tamilisissien ampuneen pakoon yrittäneitä siviilejä, mutta tietoa ei ole vahvistettu riippumattomista lähteistä.

YK:n arvion mukaan Sri Lankan taistelujen keskellä on jumissa jopa 50 000 siviiliä.

Sri Lankan 25 vuotta jatkunut sisällissota on Aasian pisimpään jatkunut moderni sota, jossa on tänä vuonna kuollut yli 6500 siviiliä.

Katso Sari Korpelan juttu (Huomenta Suomen uutiset 14.5.2009)

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.