Mainos

Sri Lankan kapinalliset torjuivat EU-tarkkailijoiden vetoomuksen

Kapinallisten LTTE-järjestö vaatii edelleen, että suomalaiset, ruotsalaiset ja tanskalaiset tarkkailijat lähtevät saarelta.

Sri Lankan tamilikapinalliset ovat torjuneet ruotsalaisvetoomuksen EU:n tulitaukotarkkailijoiden tehtävän jatkamisesta. Kiertävä suurlähettiläs Anders Oljelund kävi kapinallisten tukikohdassa saaren pohjoisosassa.

Kapinallisten LTTE-järjestö vaatii edelleen, että suomalaiset, ruotsalaiset ja tanskalaiset tarkkailijat lähtevät saarelta syyskuun alkuun mennessä. Sen mukaan tarkkailijoita ei voida pitää enää puolueettomina, koska Euroopan unioni luokitteli toukokuussa kapinallisten järjestön laittomaksi.

Saarivaltiossa on 57 pohjoismaista tarkkailijaa, joista kaksi kolmasosaa joutuu lähtemään. Norjalais- ja islantilaistarkkailijat saavat jäädä. Operaatiossa on ollut yksitoista suomalaista.

Armeijan ja tamilikapinallisten taisteluiden pelätään vievän maata jälleen kohti sisällissotaa. Tänään ainakin kaksi tamilisiviiliä ammuttiin saaren pohjoisosassa, ja yksi armeijan sotilas haavoittui miinaiskussa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.