Mainos

SPR:n Ukrainan-vaateapukuljetus vaikeuksissa – rekat juuttuivat Pietariin

Suomen Punaisen Ristin vaateapukuljetukset Tampereelta Ukrainaan viivästyvät.

Vaateapukuljetuksia piti lastata tänään Tampereen Kalkussa, mutta apukuljetuksiin varatut rekat eivät ole päässeet paikalle. Avustusrekat oli määrä ajaa Ukrainasta Tampereelle ja sieltä takaisin Ukrainaan.

SPR:n logistiikkapäällikkö Pertti Rantasen mukaan rekat ovat matkallaan juuttuneet Pietarin tulliin. Rantanen kertoi kello yhden maissa, että toinen kahdesta rekasta on päässyt jatkamaan matkaa Pietarista, mutta toinen on yhä tullissa. Hän ei tiennyt syytä Pietarissa koetuille ongelmille.

– Jotain tavallista tarkempaa syynäystä siellä nyt tehdään. En osaa sanoa, onko rekoissa lastia myös Suomeen tullessa. Tänne Tampereelle tullessa niiden pitäisi olla joka tapauksessa tyhjiä ja valmiina kuormamme lastausta varten, Rantanen kertoo STT:lle.

Rantanen arvioi, että avustuskuljetukset voivat viivästyä päiviä. Hänen mukaansa avustusrekat eivät ole Punaisen ristin vaan logistiikka-alan yritys DHL:n, jolta kuljetuspalvelu on hankittu.

Rantanen sanoo, ettei SPR todennäköisesti aio hankkia korvaavaa kuljetuspalvelua kuljetuksen vauhdittamiseksi.

DHL:n viestinnästä ei päivällä osattu kertoa, minkä takia rekat ovat myöhässä aikataulustaan ja mitä mahdollisia ongelmia ne ovat Pietarin tullissa kohdanneet. DHL selvittää asiaa.

SPR:n piti lastata tänään kaksi rekallista vaateapua Tampereen Kalkun logistiikkakeskuksessaan. Rekkojen oli määrä lähteä tänään Tampereelta Ukrainan Dnepropetrovskiin, joka sijaitsee noin 400 kilometriä Kiovasta itään.

Kuormaan oli kerätty valmiiksi yhteensä 1 124 vaatepaalia. Paalit seisovat nyt Kalkun logistiikkakeskuksessa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan niiden arvioitiin olevan perillä loppuviikosta. 

Tunnelma Kalkun logistiikkakeskuksessa oli aamulla hämmentynyt, kun ensimmäinen rekka ei saapunut sovitusti.

SPR:n mukaan Ukrainassa tarvitaan etenkin talvivaatteita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.