Mainos

SPR:n ryhmä odottelee päätöstä Libyaan siirtymisestä

Suomen Punaisen Ristin ryhmä ei ole tehnyt vielä päätöstä Libyaan matkustamisesta. Kolmihenkinen lääkintäryhmä on valmistellut operaatiota viikonlopun ajan Tunisian pääkaupungissa Tunisissa. Operoivaan ryhmään kuuluu kolmen suomalaisen lisäksi yksi ruotsalainen kirurgi.

Libyaan pääsy on kuitenkin yhä epävarmaa. Ryhmä käy huomenna rajalla katsomassa tilannetta ja tutustumassa Punaisen Puolikuun toimintaan. Ryhmällä ei ole kuitenkaan vielä aikomustakaan mennä rajan yli.

Suomalaisporukkaan kuuluva sairaanhoitaja Jarmo Villanen kertoo, että norjalaisryhmä on päässyt Libyan puolelle. Sen sijaan saksalainen lääkintäryhmä on vielä kotimaassaan valmistelemassa matkaa.

- Teemme joka päivä uuden suunnitelman, ja isommat päättäjät tekevät lopullisen päätöksen siitä, mikä on järkevää. Veikkaisin, että odottelisimme (Tunisian puolella) ainakin viikon, mutta voi olla, että tilanne muuttuu vuorokaudessa täysin erilaiseksi ja voimme siirtyä rajan toiselle puolelle, Villanen kertoo.

Jos raja pysyy kiinni, ryhmä saattaa jäädä työskentelemään Tunisiaan. Loukkaantuneita kuljetettaisiin mahdollisesti Libyan Punaisen Puolikuun avulla Tunisian puolelle.

Suomalaisryhmässä on yksi lääkäri ja kaksi sairaanhoitajaa. Heillä on kaikilla kokemusta työstä sotakirurgisissa sairaaloissa.

- Työhömme kuuluu sotakirurgista työtä, eli isojen vammojen hoitoa. Emme mene niinkään muuta avustustyötä tekemään, vaan keskitymme haavoittuneiden hoitoon. Nyt tässä odotusaikana on koulutusta ja opiskelua, sairaanhoitaja Villanen kertoo.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.