Mainos

SPR:ltä 31 auttajan ryhmä Thaimaahan

Thaimaahan lähtevien uusien SPR:n auttajien tehtävänä on paikallistaa evakuoituja suomalaisia esimerkiksi sairaaloista, tilapäisistä evakuointikeskuksista ja temppeleistä.

Suomen Punainen Risti on lähettänyt 31 uutta auttajaa Thaimaan tuhoalueille. Phuketiin lähti kahdeksan lääkäriä, 13 terveydenhoitoalan ammattilaista ja yhdeksän logistiikka- ja hallintoasiantuntijaa kello 10 jälkeen.

Thaimaahan lähtijöiden tehtävänä on paikallistaa evakuoituja suomalaisia muun muassa sairaaloista, tilapäisistä evakuointikeskuksista ja temppeleistä. SPR:n ryhmä listaa suomalaisten lisäksi myös muita ulkomaalaisia, ja YK:ssa avustusoperaatiota koordinoiva OCHA toimittaa tiedot eri maiden viranomaisille. Myös suomalainen uhrintunnistusyksikkö on lähdössä aamupäivällä Aasian tuhoalueelle tunnistamaan pohjoismaisia uhreja.

Alueelle lähtevät tänään myös norjalainen ja tanskalainen ryhmä, joiden kanssa suomalaiset tekevät yhteistyötä. SPR:stä kerrotaan, että eilisen kuluessa Phuketin alueella saatujen tietojen perusteella kymmeniä suomalaisia on viety tai joutunut kauas niiltä alueilta, joilla he olivat lomailemassa.

Thaimaassa SPR:llä on aiemmin ollut jo lääkintäryhmä, joka on keskittynyt lähinnä suomalaisten loukkaantuneiden auttamiseen. Sri Lankassa SPR:llä on kenttäklinikka, joka auttaa tuhoista kärsineitä paikallisia. Bangkokissa ja Phuketissa on auttajia myös muun muassa Suomen Lähetysseurasta. SPR:n mukaan päätös lisähenkilöiden lähettämisestä Thaimaahan tehtiin eilen illalla Aasian katastrofin koordinaatioryhmässä. Ryhmää johtaa valtiosihteeri Risto Volanen, ja siihen kuuluvat ministeriöiden lisäksi edustajat muun muassa Punaisesta Rististä, Finnairista ja matkatoimistoista.

SPR:n kenttäklinikan sijoitus selvinnee huomenna

Suomen Punaisen Ristin Sri Lankaan lähettämän kenttäklinikan sijoituspaikasta päätetään aikaisintaan huomenna. Osa klinikan mukana matkustaneista SPR:n tiimin jäsenistä arvioi keskiviikkona tilannetta paikallisen Punaisen Ristin edustajien kanssa.

Ryhmää vetävä Hannele Virtanen kertoi SPR:n välittämässä tiedotteessa, että loput tiimin jäsenistä purkivat tänään ryhmän mukanaan viemää lastia ja osa auttoi matkailijoita hotelleissa. SPR:n keskusvarastosta Tampereelta Sri Lankaan kuljetettu kenttäklinikka ja 15 hengen henkilökunta saapuivat perille eilen.

Virtasen saamien tietojen mukaan tiet alkavat olla Sri Lankassa liikkumiskelpoisia, mutta ne ovat ruuhkaisia ihmisten etsiessä omaisiaan katastrofin jäljiltä. Viestiyhteydet olivat keskiviikkona edelleen poikki. Ruokaa on Virtasen mukaan saatavilla tarpeeksi, mutta perusterveydenhuoltoa tarvitaan.

SPR:n kenttäklinikalla voidaan antaa suomalaisen terveyskeskuksen tasoiset terveyspalvelut, sillä mukana on muun muassa 50 sänkyä ja kaikki tarvittava laitteisto. Klinikka pystyy palvelemaan 50 000-70 000 ihmisen yhteisöä. Punaisella Ristillä on valmiudet pitää kenttäklinikkaa yllä tarvittaessa ainakin 3-4 kuukautta.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 29.12.2004

Ainakin 14 suomalaista menehtynyt Aasian katastrofissa. Lääkärit määrittelevät pelastuneiden evakuointijärjestyksen.

(Ylimääräinen uutislähetys klo 18.20; 29.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.