SPR:lle hurja hakemustulva: Vapaaehtoistyöhön tarjoutuu tuplasti enemmän ihmisiä kuin normaalisti – ruuhka on hidastanut avun perillemenoa

Korona toi vapaaehtoisten ryntäyksen SPR:lle 6:07
SPR:lle hurja hakemustulva: vapaaehtoistyöhön tarjoutuu nyt tuplasti enemmän ihmisiä kuin normaalisti

Ihmisten auttamishalun lisääntymisestä kertoo Uutisaamussa Marko Korhonen, valmiuden ja varautumisen koordinaattori Suomen punaisesta rististä.

SPR tarjoaa korona-aikaan apua muun muassa ikäihmisten kauppa- ja apteekkireissuihin, ystävätoimintaan sekä henkistä tukea puhelimitse ja chatissä. Fyysiset rajoitukset ovat tuoneet osansa myös vapaaehtoistyöhön, jossa tavanomaisesti kasvokkaisia tapaamisia on järjestetty etäyhteyksin.

– Suurin avuntarve korostuu niillä, joilla on jo aiemmin ollut vähäiset kontaktiverkostot. Heidän tilanteensa on nyt entistä vaikeampi, Karvonen sanoo.

Kaikille vapaaehtoistyöntekijöille löytyy töitä, mutta korona-aikaan syntynyt hakemusruuhka on Karvosen mukaan hidastanut avun perillemenoa. 

– Menee hetki, että ihmisille voidaan tarjota paikkoja, joihin he ovat halukkaita lähtemään mukaan.

SPR:n nopean toiminnan yksiköt, jotka tarvittaessa lähtevät auttamaan esimerkiksi maailman kriisipesäkkeisiin, ovat koronan aikaan tavanomaisessa lähtövalmiudessa.

Lue myös:

    Uusimmat