Mainos

SPR kouluttaa lisää rinnepäivystäjiä

Tähän mennessä Suomen Punaisen Ristin rinnepäivystäjäkurssin on käynyt reilut 500 vapaaehtoista. Laskettelukauden aikana rinteissä loukkaantuu noin 5000 ihmistä.

Suomen Punainen Risti kouluttaa lisää vapaaehtoisia rinnepäivystäjiä. Alkavan laskettelukauden ensimmäiset rinnepäivystäjäkurssit pidettiin viikonvaihteessa Siilinjärven Kasurilassa ja Jyväskylän Riihivuoressa.

Tänä vuonna vapaaehtoiset, ensiaputaitoiset rinnepäivystäjät auttavat laskettelijoita jo 43 eri laskettelukeskuksessa. Koulutettu rinnepäivystäjä liikkuu itsekin suksilla, on nopeasti paikalla ja osaa tutkia loukkaantuneen, antaa hätäensiavun, hoitaa pienet vammat ja toimittaa vaikeammin loukkaantuneet hoitoon.

Laskettelukauden aikana rinteissä loukkaantuu noin 5000 ihmistä.

- Lasketteluvälineet ovat entistä kehittyneempiä ja vauhti rinteissä on kasvanut - niin ovat kasvaneet riskitkin, sanoo terveydenhuollon suunnittelija Niina Hirvonen SPR:stä.

Hän korostaakin oman taitotason ja vallitsevien olosuhteiden realistisen arvioinnin merkitystä tapaturmien ehkäisyssä.

- Myös rinnekohteliaisuus ehkäisee onnettomuuksia, Hirvonen korostaa.

Tähän mennessä SPR on kouluttanut jo yli 500 vapaaehtoista rinnepäivystäjää. He toimivat yhteistyössä hiihtokeskusten kanssa ja auttavat vuosittain noin 2000 loukkaantunutta.

SPR:llä on ollut rinnepäivystystoimintaa vuodesta 1987.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.