Lukko saa suomalaishyökkääjän Pohjois-Amerikasta: "Ihmisten kannattaa seurata tosi tarkasti"

Keskushyökkääjä Otto Somppi, 24, siirtyy jääkiekon SM-liigassa pelaavan Rauman Lukon sotisopaan tulevan kauden kattavalla sopimuksella.

Somppi oli pelannut Pohjois-Amerikan sarjoissa joka kausi sesongista 2015–16 lähtien, ja hänellä oli vyöllään AHL-pelejä edellisiltä viideltä kaudelta. SM-liigassa Somppi oli edustanut hetkellisesti Lahden Pelicansia lainasopimuksella marraskuusta 2020 tammikuun alkuun 2021.

Viime kaudella Somppi summasi Syracuse Crunchissa 50 AHL:n runkosarjaottelussa 5+18=23 tehopistettä. Kaikkiaan suomalaisella on AHL:stä 154 runkosarjapelistä 24+47=71 pinnaa.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruutta vuonna 2016 voittamassa ollut Somppi on aloittamassa ensimmäisen täyden kautensa SM-liigassa.

– AHL:ssä sujui hieman vaihtelevasti pelit ja nyt tuntui siltä, että on aika vaihtaa maisemaa ja päästä eri ympäristöön, hän kertoo Lukon tiedotteessa.

– Ensi kaudella meillä pitäisi olla erittäin hyvä joukkue ja siinä haluan ottaa ison roolin. Omat odotukseni ovat korkealla.

Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kuvailee Somppia hyväraamiseksi sentteriksi, joka tekee joukkueesta ja ketjukavereistaan parempia.

– Vahva kahden suunnan pelaaja, joka on aina ollut todella hyvä puolustamaan. Hän on joka vuosi kehittynyt hyökkäyssuuntaan ja on edelleen kehittyvässä vaiheessa ja iässä. Minulla on vahva usko, että Somppi pystyy olemaan myös tehokas Liigassa ensi kaudella, Sahlstedt kehuu.

– Se, että pystyy olemaan tehokas ja silti äärimmäisen sitoutunut ja hyvä puolustamaan, tekee sentteristä tärkeän ja Otossa nämä asiat ovat selkeästi kohdillaan: hän voittaa aloituksia, puolustaa äärimmäisen tunnollisesti ja siitä huolimatta pystyy hyökkäämään hyvin.

– Kaiken kaikkiaan pidän Otto Somppia pelaajana, jota ihmisten kannattaa seurata tosi tarkasti. Hän on yksinkertaisesti hemmetin hyvä pelaaja ja arvokas joukkueelle. Hän tulee näyttämään kyntensä ensi kaudella Liigassa. Olemme tästä sopimuksesta enemmän kuin onnellisia. Otto tulee olemaan meille tärkeä pelaaja monessakin suhteessa.

Lue myös:

    Uusimmat