Kiusoittelulle loppu – tässä on KalPan ennakkoon vihjailema vahvistus

Jääkiekon SM-liigassa pelaava KalPa kiusoitteli ennakkoon vihjailuillaan uudesta pelaajahankinnasta. Nyt tuo hankinta on tiedossa: Max Görtz.

Ruotsalaishyökkääjä Görtz, 29, siirtyy Kuopioon kaksivuotisella sopimuksella Saksan DEL-liigasta. Hän on pelannut siellä kaksi viimeisintä kautta, ensin sesongin Grizzlys Wolfsburgissa ja tuoreimman kauden Schwenninger Wild Wingsissä.

Görtz nakutteli viime sesongilla 50 runkosarjaottelussa 37 (18+19) tehopistettä.

Ennen Saksan-vuosiaan Görtz pelasi Malmön paidassa kolme SHL-kautta. Görtz on tahkonnut urallaan myös kaksi sesonkia AHL:ssä; 130 runkosarjaottelua tuottivat tuolloin kyseisessä sarjassa 23+47=70 pinnaa.

"Juuri sellainen pelaaja, jota olimme hakeneet"

KalPan urheilujohtaja Anssi Laine luonnehti etukäteen ennen nimen paljastamista hankintaa "isokokoiseksi rightin pelaajaksi, jolla kova laukaus ja kyky tehdä maaleja".

– Max on juuri sellainen pelaaja, jota olemme hakeneet. Max on hyvä luistelemaan, hänellä on hyvä maalivainu ja äärimmäisen hyvä laukaus. Hän tuo mukanaan särmää ja kaivattua ratkaisuvoimaa. Oikealta ampuvana pelaajana hän tuo meille myös lisävaihtoehtoja ylivoimapelaamiseen, Laine sanoo nyt tiedotteessa.

189-senttisen ja 91-kiloisen Görtzin kehutaan kykenevän ratkaisemaan maalivainullaan otteluita joukkueensa eduksi.

– Max on pelannut Euroopan huippusarjoissa jo monta kautta ja hän on joka paikassa kyennyt vastaamaan sarjan vaatimustasoon. Halusimme tehdä suoraan kaksivuotisen sopimuksen, kun tällainen pelaaja oli saatavilla. Uskomme vahvasti, että hänestä tulee yksi hyökkäyksemme johtotähdistä, Laine kuvailee.

Görtz saapuu Kuopioon elokuun alussa. KalPalla on tällä hetkellä tulevalle kaudelle 24 pelaajasopimusta.

Lue myös:

    Uusimmat