Mainos

Spekulaatiot tarkka-ampujasta vellovat: Tämä mystisestä salamurhaajasta tiedetään

Mysteerimäinen asemies on ampunut jo kolme Isis-johtajaa Libyassa 10 päivän aikana. Kukaan ei tiedä onko kyseessä mies vai nainen. Spekulaatiot ampujan henkilöllisyydestä kasvavat päivä päivältä.

Kukaan ei tiedä toimiiko ampuja yksin vai jonkun alaisuudessa. Huhut vellovat rajuina Sirtissä, joka on Isisin tukikohta. Sirtissä on tehty pidätyksiä ja teloituksia syyllisen löytämiseksi.

Yhden teorian mukaan tarkka-ampuja olisi mies, joka olisi oppinut taitonsa konfliktissa vuonna 2011 maan silloista johtajaa Muammar Gaddafia vastaan.

Toisen teorian mukaan hän on sotilas viereisestä Mistratan kaupungista. Paikallisen median mukaan sala-ampuja olisi Yhdysvaltain erikoisjoukkojen jäsen tai Libyan sankari, joka haluaa vapauttaa Sirtin kaupungin Isisin vallasta.

Systemaattista tappamista

Viimeisin ampujan uhri on Abdullah Hamad Al-Ansari, Isis-johtaja Etelä-Libyan kaupungista Obarista. Hänet ammuttiin 23. tammikuuta, kun mies poistui moskeijasta.

Kartalla näkyy kohteet Sirtin kaupungissa, joissa mystinen tarkka-ampujan väitetään ampuneen Isisin avainjäseniä. (Jos kuva ei näy, katso se täältä)

Muutama päivä aiemmin ammuttiin Hamad Abdel Hady, sudanilainen, joka teki töitä uudelleen perustetulle sharia-oikeudelle. The Libya Prospect kertoi, että hänet ammuttiin sairaalan ulkopuolelle. Abu Mohammed Dernawi puolestaan ammuttiin kotinsa lähellä.

The Telegraphin mukaan huhut kertovat ampujan systemaattisesti kohdistavan iskunsa Isis-johtajiin. Yhtään kuolemaa ei kuitenkaan ole virallisesti vahvistettu ja tietoa on vaikea saada.

Elämää Isisin säännöillä

Sirtin kaupunki joutui Isisin vallan alle yli vuosi sitten. Kaupunki on strategisesti tärkeä, koska se on lähellä Euroopaa ja öljykenttiä. Kaupunkin radioasemat eivät saa enää soittaa musiikkia ja monet muut kielletyt asiat on tuhottu tai takavarikoitu.

Julkisilla paikoilla ruoskitaan ihmisiä ja Isisin kaiuttimista soitetaan propagandaa kaupungin kaduilla. Nuorisoa on kielletty jopa pukeutumasta tiukkoihin housuihin

Kerrotaan kuitenkin, että kova linja ei ole purrut asukkaisiin, vaan sala-ampuja olisi saanut myös tukea pettyneiltä kaupunkilaisilta.

Katso videolta, mitä Isisin entinen jäsen kertoo järjestön toiminnasta.

Aiheesta lisää: 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.