Mainos

Soviteltu päiväraha jatkumassa

Sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haataisen mukaan vuodenvaihteessa päättyvä laki osa-aikatyötä tekevien tukemiseksi uusitaan.

Osa-aikatyötä tekevien tukemiseksi maksettavan sovitellun päivärahan maksamista pyritään jatkamaan. Sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haataisen mukaan on selvää, että vuodenvaihteessa päättyvä laki päivärahoista uusitaan.

Haatainen on käynnistänyt asiasta ministeriössä valmistelutyön, ja edistystä on tarkoitus saavuttaa parin viikon sisällä. Tavoitteena on saada lakiesitys nopeasti eduskuntaan, jotta järjestelmä voisi jatkua heti tammikuussa. Jatkoajan pituudesta ei vielä ole esityksiä.

Päivärahan maksaminen uhkaa loppua noin 2 500:lta osa-aikaista työtä tekevältä. Sen on katsottu tekevän pätkätöiden tekemisen kannattavaksi.

Sovitellun ansiopäivärahan päättyminen on aiheuttanut laajaa huolestumista ay-liikkeessä. Myös työnantajat ovat pitäneet järjestelmää tarpeellisena, koska se vähentää pienituloisten kannustinloukkuja. Päivärahan loppuminen heikentäisi erityisesti naisvaltaisten palvelualojen asemaa.

Soviteltua päivärahaa saa kuukausittain yli 13 000 työntekijää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.