Mainos

Sotilaslääkärin seksirikossyyte nurin myös hovissa

Mikkeliläinen sotilaslääkäri ei syyllistynyt seksuaaliseen hyväksikäyttöön koskettaessaan naisvarusmiesten rintoja vastaanotolla. Itä-Suomen hovioikeus päätyi äänestyksen jälkeen samaan lopputulokseen kuin Mikkelin käräjäoikeus.

Tapaukset sattuivat Savon prikaatissa 2005. Kolme naista koki, että lääkäri menetteli sopimattomasti tutkiessaan heitä flunssaoireiden takia. Virallinen syyttäjä lähti ajamaan syytettä.

Lääkäri oli vaatinut naisia riisumaan rintaliivit. Hän kuunteli heitä stetoskoopilla. Prikaatin määräaikaisena lääkärinä toiminut 57-vuotias mies kertoi, että hän on tehnyt tutkimuksia samalla tavalla yli 30 vuotta.

Oikeudessa kuultiin todistajina toista sotilaslääkäriä ja lääninlääkäriä. Sotilaslääkärin mukaan huolellinen kuuntelu ei ole mahdollista rintaliivit päällä, ja isorintaisten osalta on pakko siirtää rintaa sivuun. Lääninlääkäri taas oli sitä mieltä, ettei keuhkojen kuuntelu välttämättä vaadi rintaliivien poistoa.

Käräjäoikeus katsoi, ettei tutkimustapa ollut selvästi väärä, vaikka se ei ilmeisestikään ole kaikilta osin yleisesti noudatetun tutkimuskäytännön mukainen.

Käräjäoikeuden tavoin hovioikeus hylkäsi myös syytteen virkavelvollisuuden rikkomisesta. Kyse oli siitä, että lääkäri olisi käyttänyt sopimatonta kieltä yhtä naista kohtaan.

Hovioikeus äänesti ratkaisusta. Yksi hovioikeudenneuvos olisi tuominnut miehen kahdesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.