Mainos

Sote-vääntö jatkuu - työryhmä saanut apua myös oikeuskanslerilta

Sote-työryhmä ei saanut vielä tänään työtään valmiiksi. Seuraava kokous on ensi viikon tiistaina. Peruspalveluministeri Susanna Huovisen (sd) mukaan edistystä on tapahtunut.

– Olemme oikein hyvällä malllilla yhteisymmärryksen osalta näistä isoista linjoista. Työ silti jatkuu, koska meillä on vielä yksityiskohtia, joita hiomme.

MTV Uutiset kertoi jo aiemmin, että myös oikeuskansleri Jaakko Jonkka on kertonut kantansa sote-uudistuksen perustuslaillisiin ongelmiin sekä prosessin etenemiseen sosiaali- ja terveysministeriön virkamiesten pyynnöstä.

– Kävimme tänään ohjausryhmässä läpi tuon tapaamisen oikeuskanslerin kanssa ja olemme tietoisia hänen näkökulmistaan. Voi olla, että joitakin näkökulmia saimme täsmennetyksi, Huovinen sanoo.

Eduskuntapuolueiden sote-ryhmällä alkaa aika käydä vähiin, koska lakiesitys pitää saada eduskuntaan viimeistään joulukuun neljäs päivä, jotta kansanedustajat ehtivät käsitellä kiistellyn uudistuksen vielä tällä vaalikaudella. 

Viime perjantaina pöydältä saatiin pois yksi suurimmista kiista-aiheista, kun puolueet pääsivät sopuun palvelujen tuotantovastuusta. Se siirtyy kunnilta kuntayhtymille tai jossain tapauksessa vastuukunnalle. Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.