Söpöysvaroitus! Tällainen on siilien ikioma hotelli Venäjällä

Videolla esitellään Venäjällä toimiva siileihin erikoistunut lemmikkihotelli, joka auttaa niin lemmikkisiilien hoidossa kuin loukkaantuneiden villien siilien kuntoutuksessakin.

Siilien hoitoon erikoistunut lemmikkihotelli Venäjällä tarjoaa täyshoitoa ihmisten piikikkäille lemmikeille erilaisiin elämäntilanteisiin.

– Siilien ollessa täällä hoidossa me esimerkiksi leikkaamme niiden kynnet ja tarpeen vaatiessa kylvetämme ne. Mikäli siili tarvitsee lääkitystä, niin annamme niille kaiken tarvittavan, siilihotellin omistaja Elizaveta kertoo.

Hotelliin saapuu siilejä kahdesta syystä. Joko lemmikkisiilit tulevat hoitoon omistajien lähtiessä lomalle tai hotellin hoiviin tuodaan luonnosta löytyneitä loukkaantuneita siilejä.

– Kiinnostuin siileistä noin kuusi vuotta sitten. Halusin antaa ystävälleni lemmikiksi siilin, mutta lopulta päädyinkin itse pitämään sen, Elizaveta kertoo, kuinka hän päätyi perustamaan siilihotellin.

Siilien vatsa ei kestä maitotuotteita

Suomen siiliyhdistys kertoo, että Suomessa lemmikkeinä pidettävät siilit ovat lajiltaan afrikkalainen kääpiösiili sekä egyptiläinen pitkäkorvasiili. Luonnosta löytyvää eurooppalaista siiliä, eli tavallista pihasiiliä ei sen sijaan saa ottaa lemmikiksi, vaan se on Suomessa rauhoitettu eläin. Lemmikkisiilit ovat aktiivisia yöeläimiä, jotka nukkuvat päivisin ja heräävät touhuamaan pimeän laskeuduttua.

Siilit elävät normaalisti kolmesta viiteen vuotta. Siilit ovat hyönteissyöjiä ja valtaosa niiden ravinnosta tuleekin hyönteisistä. Höysteenä voi tarjoilla kypsennettyä maustamatonta kanaa tai jauhelihaa. Moni tarjoaa pihalla asustaville siileille kesäisin maitoa tai piimää. Suomen eläinsuojeluyhdistys kuitenkin muistuttaa, että siilin vatsa ei kestä maitoa ja se voi saada maidosta ripulin.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat