Sopivassa suhteessa: Ostomania oksettaa

Helmen blogistin huomioita ihmisrodun käytösmalleista. Elli kirjoittaa turhien tavaroiden pakonomaisesta ostelusta, ostomaniasta.

Elli Mäkilä on toimittaja-käsikirjoittaja, joka Helsingissä vietettyjen nuoruusvuosiensa jälkeen päätyi rekkamiehen vaimoksi Lohjalle. Keittiössä viihtyvä sarkasmin suurlähettiläs puntaroi ihmisrodun käytösmalleja puisen kauhan varresta. Keittiöfilosofin huomioissa saattaa toisinaan havaita myös itseironisen sävyn, mikäli lukutaito antaa myöten.

Tällä kertaa Elli kirjoittaa ostomaniasta.

"Keskustelin viikonloppuna toisen viisaan ihmisen kanssa pakonomaisesta ostamisesta, joka nosti molempien karvat pystyyn. Hänen ehkä enemmän, sillä hän on karvaisempi. Kerroin, kuinka vastenmielisenä pidän ihmisten tapaa ostaa koko ajan uutta vain siksi, että a) sitä on saatavilla ja b) koska siihen on tavalla tai toisella mahdollisuus. Ei kaikilla edes ole oikeasti hankintoihinsa varaa, vaan tarpeettomia ostoksia tehdään sitten luottokortilla tai pahimmassa tapauksessa kaupan osamaksulla.

Verkkokaupan leninkejä ja Virossa tehtyjä ”suomalaisia” sohvia. Osamaksulla. AaaaaaAAARGH kun olisi tässä muikea kirosanan paikka!"

Merkintöjä muodista

Sopivassa suhteessa -blogin Ellin ostomaniamietintöjen vastapainoksi voit tutustua Helmen uuteen unelmien täyttämään opiskelijan muotiblogiin, joka kantaa nimeä Merkintöjä muodista.

"Mademoiselle Chanel on ehdottomasti yksi kaikkien aikojen tyylivaikuttajista, joten ketäpä lainaamalla olisi osuvampaa aloitella uutta blogia muodista, tyylistä ja kaikesta muusta mukavasta. Chanelin sanat -- kuinka luksus ei ole köyhyyden, vaan vulgaarisuuden vastakohta -- kuulostavat osuvilta ja lohdullisilta tämän muotia ja kauneutta rakastavan opiskelijan korviin. Chanelia shoppaan vasta hamassa tulevaisuudessa, mutta muotihan on myös unelmia -- ja niihin on aina varaa."


MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja