Sopimus kylpyhuoneremontista

Millaisia sopimuksia pitäisi olla, kun teettää kylpy-/pesuhuoneremontin ulkopuolisella ammattilaisella? Miten varmistetaan "takuuasiat", jos jotain menee pieleen?

Jos teetät remontin jollakin liikkeellä, on siinä takuu automaattisesti, jos vain firma pysyy pystyssä. Voit palkata myös omaa etuasi ajavan valvojan, joka vastaa siitä, että työt hoidetaan asianmukaisesti.

Jos teetät työn yksittäisellä ammattimiehellä on vastuu periaatteessa sinulla työnantajana. Olen törmännyt tapaukseen, jossa ammattilaatoittaja teki pesuhuoneesta suden. Teettäjä pyysi miestä korjaamaan tekonsa samaan rahaan ja uhkasi jopa ilmoittaa yleiseen tietoon miehen henkilötiedot, ettei hän tekisi sutta enää muille. Tässä kohtaa asia kääntyikin niin päin, että työn teettäjä sai asianajajalta kirjeen, jossa uhattiin oikeustoimilla ja suurella vahingonkorvausvaateella, jos tekisi muille remontin teettäjille noin hyvän palveluksen.

En tunne lakia niin hyvin, että voisin sanoa kuinka hyvin yksittäisen ammattimiehen saa tekemäänsä sutta korjaamaan, mutta tiedän, että vaikeaa se on. Mielestäni jokainen on kuitenkin vastuussa teoistaan, teki ne sitten töissä tai työajan ulkopuolella.

Lue myös:

    Uusimmat