Mainos

Soneran tulos voitolle

Soneran alkuvuoden vertailukelpoinen voitto ennen veroja ja vähemmistöosuuksia kasvoi 15 miljoonan tappiosta 193 miljoonaan euroon. Yhtiö uskoo liikevoiton kasvavan viime vuodesta.

Teleoperaattori Sonera on parantanut kannattavuusnäkymiään. Yhhtiö kuitenkin arvioi, että kotimaan matkaviestinnän liikevaihto jää viimevuotista pienemmäksi.

Osavuosikatsauksessaan yhtiö sanoo, että koko vuoden vertailukelpoinen käyttökate paranee yli kolmanneksen viime vuoden tasosta. Yhtiö uskoo myös liikevaihtonsa kasvavan, vaikkakin edellisvuosia hitaammin.

Soneran mukaan kotimaan matkaviestinnän liikevaihto ei tänä vuonna yllä viimevuoden tasolle. Syyksi yhtiö mainitsee muiden muassa sen, että edistyneimpien päätelaitteiden saatavuus on viivästynyt. Myös tekstiviestien alentuneet hinnat ja kiristyvä kilpailu syövät liikevaihdon kasvua. Ensi vuodeksi Sonera odottaa liikevaihdon kasvua.

Kolmas vuosineljännes


Sonera paransi selvästi tulostaan kolmanella vuosineljänneksellä. Yhtiön heinä-syyskuun liikevoitto nousi tuntuvasti ja käyttökate parani.

Heinä-syyskuussa Soneran liikevaihto oli 551 miljoonaa euroa (549 edellisenä vuonna), käyttökatetta kertyi 199 miljoonaa (183) ja liikevoittoa 100 miljoonaa (63). Tulos rahoituserien jälkeen oli nyt 77 miljoonaa plussalla, kun se vuotta aiemmin oli 352 miljoonaa tappiolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.