Mainos

Soneralta turvallinen teknologia verkossa asiointiin

Sonera julkistaa tänään ensimmäisenä maailmassa SIM-korttipohjaisen langattomiin verkkoihin kehitetyn digitaalisen allekirjoitusteknologian, joka varmistaa turvallisen asioinnin ja kaupankäynnin verkossa.

Sonera on kehittänyt ja patentoinut teknologian, jossa matkaviestimen avulla toteutetaan digitaalinen allekirjoitus. Uusi teknologia varmistaa palvelun tarjoajalle asiakkaan henkilöllisyyden kiistämättömästi ja salaa viestien sisällön.

Teknologia toimii GSM-verkoissa sekä jatkossa myös uuden sukupolven matkaviestinverkoissa. Lisäksi ratkaisu tukee uutta WAP-teknologiaa (Wireless Application Protocol) ja on operaattoreista, kortti- ja matkapuhelimien valmistajista sekä eri GSM-teknologioista riippumaton. Ensimmäiset tällaiset SIM-kortit on valmistanut kotimainen Setec.

Kysyntää eri aloilla

Erityisesti verkossa tapahtuva pankkitoiminta, sähköinen kauppa, logistiikka, matkailuala, vakuutustoiminta sekä julkiset palvelut tulevat hyödyntämään innovaatiota. Asiakkaille luotuja uusia palveluja voidaan tarjota ja hyödyntää ajasta tai paikasta riippumatta.

"Innovaatio istuu täydellisesti Soneran palveluvalikoimaan, sillä se tukee asiakasyritysten olemassa olevia toimintoja ja sen avulla on mahdollista luoda langattomien verkkojen kautta kokonaan uusia, korkeaa turvallisuutta vaativia palveluja, joista muutama vuosi sitten vasta haaveiltiin.

Pankki- ja rahoitussektori on ollut hyvin kiinnostunut digitaalisesta allekirjoituksesta, koska verkkoon nopeasti siirtyvät pankkipalvelut edellyttävät korkean tason turvaratkaisuja", sanoo Soneran SmartTrust -yksikön johtaja Harri Vatanen.

Uusia liiketoimintamahdollisuuksia

Matkaviestimiin perustuva ratkaisu tarjoaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia niin palvelujen tarjoajille kuin ohjelmistojen ja järjestelmien kehittäjillekin. "Uusi teknologia soveltuu kaikkeen, missä tarvitaan yksiselitteistä ja kiistämätöntä tunnistamista ja allekirjoitusta. Innovaatiota tullaan hyödyntämään kaikissa maissa, joissa matkaviestimiä käytetään", jatkaa Harri Vatanen.

Soneran kehittämä teknologia täyttää tiukimmatkin nykyiset henkilön tunnistamista koskevat vaatimukset. SmartTrust-teknologia perustuu julkisen avaimen menetelmään (PKI, Public Key Infrastructure), jonka edut ovat merkittävät verrattuna nykyisin käytössä oleviin järjestelmiin.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.