Mainos

Sonera tekemässä tutkintapyynnön HS:n jutusta

Sonera on ollut tänään yhteydessä poliisiin aamun Helsingin Sanomien artikkelin johdosta. Viestintävirasto pyytää selvitystä Soneralta puhelukuuntelu-väitteistä.

Soneran mukaan yhtiöllä ei ole näyttöä Helsingin Sanomien väitteistä, joiden mukaan yhtiö olisi käyttänyt yksityishenkilöiden puhelutietoja omiin selvityksiinsä. Sonera on tänään ollut yhteydessä poliisiin tutkinnan käynnistämiseksi asiassa. Mahdollisen poliisitutkinnan yhteydessä Sonera aikoo myös selvittää Helsingin Sanomien tänään esittämien väitteiden todenperäisyyden.

-Helsingin Sanomat oli asiassa yhteydessä Soneraan ensimmäisen kerran toukokuun 2002 loppupuolella. Sonera suhtautui Helsingin Sanomien esittämiin väitteisiin niiden edellyttämällä vakavuudella ja käynnisti niiden johdosta välittömästi sisäisen tutkinnan voidakseen selvittää väitteiden todenperäisyyden. Selvityksen suoritti itsenäisesti Soneran ulkopuolinen taho. Tehdyssä selvityksessä ei löytynyt näyttöä Helsingin Sanomien tänään esittämille väitteille, kertoo Sonera tiedotteessaan.

Sonera tulee lisäksi aikanaan selvittämään mahdollisuudet ryhtyä asiassa kaikkiin mahdollisiin oikeudellisiin toimenpiteisiin lehteä vastaan, kertoo Sonera tiedotteessan.

Soneran turvallisuusyksikkö ei tule yhtiön mukaan osallistumaan asian selvittämiseen Sonerassa.

Viestintävirasto vaatii Soneralta selvitystä

Viestintävirasto vaatii Soneralta selvitystä tiedoista, joiden mukaan yhtiö on tutkinut henkilöstönsä puhelutietoja.

- Helsingin Sanomien jutussa tunnistamistietojen käsittelyä on näiden tietojen mukaan toteutettu sillä tavalla, että mahdollisesti tämä lain pykäliä on rikottu ja mikäli näin on tapahtunut, haluamme varmistaa asian ja lähetetämme selvityspyynnön Soneralle, kertoo Viestintäviraston turvallisuusyksikön päällikkö Timo Lehtimäki.

Helsingin Sanomien mukaan teleyhtiö Soneran turvallisuusyksikkö tutki salaisissa operaatioissa kymmenien yhtiön työntekijöiden puhelinyhteyksiä. Lehden mukaan tutkimuksia tehtiin ainakin syksystä 2000 kevääseen 2001. Operaatioiden tarkoituksena oli tiettävästi selvittää, keneltä toimittajat olivat saaneet tietoja Sonera-aiheisia kirjoituksia varten.

HS:n päätoimittaja Virkkunen: Oikeustoimilla uhkaaminen ei ole yllätys

Janne Virkkunen

Helsingin Sanomien päätoimittaja Janne Virkkunen kertoo lehden Internet-sivuilla, ettei oikeustoimilla uhkaaminen ole yllätys, vaan siihen on osattu varautua jo kirjoitusta laadittaessa.

-Totta kai kun olemme julkaisseet tuon, niin meillä on tietenkin myös valmius siihen, Virkkunen toteaa mahdollisesta oikeusprosessista. Hänen mukaansa Helsingin Sanomissa perjantaina julkaistu uutinen on syntynyt erittäin pitkäaikaisen ja uutteran työn tuloksena. Asiaa koskevia selvityksiä saatetaan myös jatkaa.

-Totta kai tämä asia jollakin tavalla jatkuu, mutta kyllähän se perusasia on kerrottu tänään", Virkkunen sano Helsingin Sanomien Internet-sivuilla.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 11.10.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.