Mainos

Sonera myös Portugalin umts-kisaan

Sonera tavoittelee kolmannen sukupolven matkapuhelinverkon umts-toimilupaa myös Portugalista.

Sonera halajaa taas umts-kisaan

Sonera on vajaan 32 prosentin osuudella mukana umts-lupahakemuksen Portugalissa jättäneessä konsortiossa, jonka suurin jäsen on portugalilainen operaattori Jazztel Portugal. Muut osakkaat ovat rakennusalan yritys Mota/Engil, investointipankki Central Banco de Investimentos sekä amerikkalainen investointipankki JP Morgan.

Portugali ei järjestä toimiluvista Britannian tai Saksan mallin mukaista huutokauppaa, vaan valtio jakaa luvat marras-joulukuun vaihteessa ns. kauneuskilpailun perusteella parhaiksi katsomilleen hakijoille. Lupia on jaossa neljä kappaletta, ja niistä peritään 100 miljoonan euron eli vajaan 600 miljoonan markan lupamaksut.

Portugalin matkapuhelinpeitto on 53 prosenttia, ja maassa toimii nyt yhteensä kolme toisen sukupolven GSM-operaattoria. Soneran osakkuusyhtiöillä on ennestään kolmannen sukupolven matkaviestintätoimiluvat Espanjassa ja Saksassa. Yhtiö on lisäksi ennakkoilmoittautunut vuoden lopulla käytävään Sveitsin 3G-huutokauppaan ja menossa mukaan Italiassa toimilupaa tavoittelevaan Ipse 2000 -konsortioon.

Norjassa Sonera on jättänyt umts-hakemuksen norjalaisoperaattori Enitel AS:n kanssa. Yhtiöt ovat tasavertaisina osakkaina Broadband Mobile ASA -konsortiossa. Lisäksi Soneran 45-prosenttisesti omistama Reach Out Mobile -osakkuusyhtiö on hakenut lupaa Ruotsissa. Soneran lopullinen osallistuminen MobiJazz -yhteenliittymään edellyttää vielä Soneran hallituksen päätöstä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.