Mainos

Somalipäällikkö Aideed on haudattu

Somalialainen klaanipäällikkö Mohamed Farah Aideed haudattiin tänään maan pääkaupungissa Mogadishussa, kertoi Aideedin radioasema. Radio julisti kuukauden suruajan Aideedin torstaisen kuoleman vuoksi.

Aideed haavoittui vaikeasti pääkaupungin eteläpuolella käydyssä taistelussa yli viikko sitten, eikä tiettävästi toipunut saamistaan vammoista. Lyhyen ilmoituksen mukaan kuolinsyy oli leikkausta seurannut sydänkohtaus.

Radion mukaan Aideedin ryhmittymä on nimittänyt 30-henkisen komitean huolehtimaan poliittisista ja sotilaallisista kysymyksistä, ja se aikoo ilmoittaa uudesta johtajasta pian. Nimellinen johtaja on toistaiseksi Abdurahman Ahmed Ali Tur, Aideedin "hallituksen" varapresidentti.

Somaliassa on taisteltu kuluvan vuosikymmenen alusta saakka. Sota alkoi maata diktaattorina hallinneen Mohamed Siad Barren syrjäyttämisestä vuonna 1991. Sodasta ovat kärsineet eniten siviilit, joita on jo viisi vuotta uhannut joko nälkäkuolema tai väkivaltainen kuolema kilpailevien ryhmittymien välisissä taisteluissa.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.