Mainos

Solidium: Saneerausselvitys ei ratkaise Talvivaaran kohtaloa

Talvivaaralle tänään jätetty saneerausehdotus on vahvasti riippuvainen siitä, löydetäänkö yhtiölle rahoitus seuraavan kahden kuukauden aikana.

Solidiumin sijoitusjohtajan Hanna Masalan mukaan selvitysmiehen tänään jättämä ehdotus ei vielä ratkaise Talvivaaran tulevaisuutta.

Selvitysmies ja yhtiö jatkavat rahoitusneuvotteluita loka-marraskuussa. Neuvotteluita voidaan käydä nyt uudelta pohjalta, sillä selvitysmies esittää Talvivaaran velkojen voimakasta leikkausta. Velkoja leikataan eri osuuksilla velan luonteesta riippuen. Vakuudettomia velkoja leikataan jopa 99 prosenttia.  

– Sillä voi olla tietty vaikutus rahoituskeskusteluun. Se tuo konkreettisemman keskustelupohjan neuvotteluille, Masala sanoo.  
Iso kysymys on, hyväksyvätkö velkojat saneerausehdotuksen, kun velkoja leikataan näin rajusti.  

Valtion pörssiomistuksia hallinnoiva Solidium on Talvivaaran isoin omistaja. Sijoitus on ollut valtiolle huono, sillä yhtiöön sijoitetusta pääomasta on enää pieni osa jäljellä.  

– Jos saneeraus saadaan onnistumaan, se on aina osakkeenomistajille parempi vaihtoehto kuin konkurssi. Konkurssissa osakkeenomistajille ei jää mitään.

Saneerausehdotus ei sinänsä tuo muutoksia yhtiön toimintaan tai sen johtoon.

– Kaivostoiminta on keskeytyksissä ja kassavarat ovat tosi vähäiset eli tilanne on todella kriittinen. Taistelua jatketaan, eikä tämä päivä sitä muuta, Masala sanoo.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.