Mainos

Solidium: Osakkeet maltillisesti arvostettuja - Muut pörssiyhtiöt mahdollisia

Valtion sijoitusyhtiön Solidiumin toimitusjohtajan Kari Järvisen mukaan osakkeet ovat tällä hetkellä kohtuullisen maltillisesti arvostettuja.

– Yleisesti ottaen voin sanoa, että osakekurssit ovat vielä kohtuullisen maltillisesti arvostettuja. Tietysti pitää muistaa se, että Euroopan valtioiden velkakriisin tai valtioiden velkojen sulattaminen tulee olemaan meidän keskuudessamme vielä useita vuosia, Järvinen kertoo MTV3 Uutisille.

Eli toisin sanoen nyt on mahdollisuus ostaa osakkeita?

– Näin se varmaan on, tämän vuoden aikana.

Solidium on itse vähemmistöomistajana 11 suomalaisessa pörssiyhtiössä. Sijoitusyhtiö saattaa lihottaa salkkuaan jatkossa myös muilla pörssiyhtiöillä.

– Me olemme viimeisen kolmen vuoden aikana lisätty neljä yhtiötä meidän yhtiökatraaseen ja luovuttu yhdestä. Ja samantyyppistä kehitystä seuraavien vuosien aikana olemme myös tekemässä.

Eli seuraavien vuosien aikana voidaan odottaa uusia pörssiyhtiöitä teidän osakesalkkuun?

– Kyllä se on ihan mahdollista.

Puhutaanko minkälaisista yhtiöistä ja minkä takia?

– Solidiumin tehtävä on vahvistaa ja vakauttaa suomalaista omistajuutta suomalaisissa pörssiyhtiöissä. Keskeinen tekijä seuraavien vuosien aikana on muuttaa evolutiivista salkun painoa hieman enemmän tulevaisuuden yhtiöihin.

Onko Nokia sellainen tulevaisuuden yhtiö, johon Solidium kääntää katseensa?

– Me ei kommentoida yksittäisiä osakkeita.

Solidium kertoi tämän kuun alussa, että tukee 310 miljoonan euron merkintäsitoumuksella teräsyhtiö Outokummun yhdistymisaikeita saksalaisen ThyssenKrupp AG:n omistaman ruostumattoman teräksen valmistajan Inoxumin kanssa. Solidium omistaa Outokumpua.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.