Mainos

Solana Moskovaan

Sotilasliitto Naton pääsihteeri Javier Solana saapui tänään Moskovaan keskustelemaan Naton ja Venäjän välisistä suhteista. Esille nousee myös Naton kaavailtu laajentuminen Itä-Eurooppaan.

Solanalla on mukanaan uusia tarjouksia Venäjälle, mutta neuvotteluluissa ei odoteta saavutettavan merkittävää edistymistä. On epävarmaa, tapaako Solana myös presidentti Boris Jeltsinin. Jeltsin on edelleen vuodepotilaana keuhkokuumeen vuoksi.

Solanan on määrä tavata huomenna Venäjän ulkoministeri Jevgeni Primakov, jonka kanssa hän käy Moskovan ulkopuolella viisi tuntia kestäviksi suunnitellut neuvottelut. Niissä ei tiettävästi ole odotettavissa merkittävää edistymistä huolimatta siitä, että Solanalla kerrotaan olevan mukanaan uusia tarjouksia Venäjän vastustuksen pehmentämiseksi. Venäjälle ollaan tiettävästi tarjoamassa jonkinlaista erikoisasemaa, joka liittyy Venäjän ja NATOn päivittäiseen suhteiden hoitoon, mutta veto-oikeuden saaminen NATOn päätöksenteossa on täysin poissa laskuista. Tämä on kerrottu Venäjälle erittäin selvin sanoin.
(STT-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.