Mainos

Solana: Jugoslavian vaaleista vilpilliset

Euroopan unionin ulkopoliittinen edustaja Javier Solana epäilee, että presidentin Slobodan Milosevicin hallinto valmistelee suurisuuntaista vaalivilppiä Jugoslavian sunnuntaisissa presidentinvaaleissa.
-Belgradin hallitus ei kavahda mitään voittaakseen vaalit, ja havaittavissa on mitä sumeilemattomimpiin keinoihin turvautuvan suurisuuntaisen vaalivipin valmistelu, hän kirjoittaa saksalaisen Welt am Sonntag -lehden tänään julkaisemassa artikkelissa.
Solana arvostelee Milosevicin hallintoa opiskelijoihin kohdistuvasta pelottelusta ja väkivaltaisuuksista sekä neuvostotyyppisestä vastustajien herjaamisesta. Myös tunnettujen henkilöiden katoamiset huolettavat häntä.
-Tuntuu mahdottomalta kuvitella, että keskellä Eurooppaa turvaudutaan tällaisiin keinoihin kymmenen vuotta rautaesiripun putoamisen jälkeen, ja kuitenkin tämä on todellisuutta, Solana valittaa kirjoituksessaan.

Ranska seuraa vaaleja

Milosevicin kotimaisetkin vastustajat epäilevät vaalivilppiä

EU:n puheenjohtajamaa Ranska perustaa erikoisyksikön seuraamaan Jugoslavian presidentinvaaleja. Maan ulkoministeriö kertoi asiasta eilen kun kävi selväksi, ettei Jugoslavia päästä EU:n jäsenmaiden parlamentaarikkoja seuraamaan vaalien sujumista paikanpäällä. Yksikön kautta Ranskan ulkoministeri Hubert Vedrine saa tuoretta tietoa vaalien ääntenlaskun edistymisestä, ministeriö sanoi. Länsimaissa arvellaan, että presidentti Milosevic pyrkii väärentämään vaalituloksen.

Läntisen puolustusliiton Naton pääsihteeri George Robertson liittyi eilen arvostelijoihin ja arveli Milosevicin "varastavan" vaalit.
-Kyse on ainoastaan siitä, miten pitkälle hän menee tässä, Robertson sanoi.
Jugoslavian pääministeri Momir Bulatovic sanoi puolestaan, että Milosevic pysyy vallassa vaalituloksesta riippumatta ensi vuoden heinäkuuhun asti, jolloin hänen virkakautensa päättyy.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.