Sokkialku MM-snookerissa – ensikertalaisen löylyttämä supertähti pohtii uransa jatkoa: "En voi jatkaa niin"

Nelinkertainen maailmanmestari Mark Selby kärsi sokkitappion snookerin MM-kisojen avauskierroksella Sheffieldissä. MM-turnauksen ensikertalainen Joe O'Connor lähetti Selbyn laulukuoroon erälukemin 106. Ottelun jälkeen maailmanlistan viidentenä oleva Selby kommentoi uransa jatkoa.

Ottelu eteni neljä ensimmäistä erää tasatahtia, mutta sitten ero repsahti. O'Connor repäisi sunnuntain ensimmäisen session päätteeksi tilanteeksi 72, eikä Selby tästä enää toipunut. Nelinkertainen maailmanmestari nousi maanantaina toisessa sessiossa parhaimmillaan kolmen erän päähän tilanteeseen 8–5, mutta kiri ei riittänyt.

28-vuotiaalle O'Connorille voitto lajilegendasta ensimmäisessä MM-ottelussaan oli upea kokemus.

– En oikein tiedä, mitä sanoa. Oli unelma päästä pelaamaan Markia vastaan lajimme hienoimmassa paikassa ja oli uskomatonta voittaa, rankingissa sijalla 30 oleva O'Connor sanoi BBC:n mukaan.

Selby totesi ottelun jälkeen hävinneensä sen ensimmäisessä sessiossa.

– Jos olisin voittanut erän tilanteessa 8–5, tilanne olisi ollut toinen. Minun olisi pitänyt pitää hänet kahdeksassa. Kun hän pääsi yhdeksään, se oli melko mukava tilanne siinä johdossa. Yritin tänään, se oli kaikki, mitä saatoin tehdä, mutta se ei aivan riittänyt, Selby sanoi.

Olen tuntenut Joen siitä lähtien, kun hän oli kahdeksanvuotias. Hän on mainio poika, jolla on hieno perhe, joten on hienoa, kun hän menestyy. En oikeastaan olisi halunnut kohdata häntä. Harjoittelemme yhdessä, ja vaikka hän on ensikertalainen, tiesin, että hän tuntisi olonsa kotoisaksi minua vastaan, koska on tottunut siihen.

Ottelun jälkeen Selby otti kantaa myös uransa jatkosuunnitelmiin. Huhtikuun alussa englantilaismestari ruoti kriittiseen sävyyn tekemistään hävittyään Gary Wilsonille. Tuolloin Selby totesi lopettavansa pelaamisen, elleivät hänen suorituksensa kohene MM-turnauksessa.

Mitään varmaa jatkostaan Selby ei maanantain tappion jälkeen sanonut.

Ehdottomasti pohdin asiaa kesällä, koska ensimmäisessä sessiossa minusta tuntui kuin olisin itse estänyt itseäni pelaamasta hyvin, kun minulla oli mahdollisuuteni. En voi jatkaa niin koska se tekee minut sairaaksi ja alakuloiseksi, Selby sanoi.

Mietin vaihtoehtojani (vaimoni) Vikkin kanssa. Se on suuri päätös, mutta jos jatkan pelaamista, tarvitsen apua. Luultavasti enemmän henkisellä puolella, että voin nauttia pelaamisesta vähän enemmän. Sitä minä haluan.

Selby toivoi pystyvänsä suhtautumaan pelaamiseen hieman rennommin.

Tässä on aina ollut minulle kysymys elämästä ja kuolemasta. Olen aina asettanut itselleni liikaa paineita ja yrittänyt liikaa. Kun ottaa huomioon, mitä olen saavuttanut, minun pitäisi pystyä vain menemään areenalle ja pelamaan, mutta estän itseäni aina tekemästä niin.

Lue myös:

    Uusimmat