Sokean Isabellan opaskoira teljettiin varastoon oppituntien ajaksi – opiskelija haastoi koulun oikeuteen: "Se ei ole vain lemmikki"

1:38
Isabellan opaskoira laitettiin oppituntien ajaksi varastoon – opiskelija maksoi potut pottuina

Sokea opiskelija on haastanut korkeakoulunsa oikeuteen. Hän katsoo koulun rikkoneen lakia laitettuaan hänen opaskoiransa varastoon oppituntien ajaksi. Asiasta kertoo muun muassa CNN.

Sokeudestaan huolimatta Isabella Scott opiskelee kokopäiväisesti Massachusettsin osavaltiossa Miltonin kaupungissa sijaitsevassa korkeakoulussa. Nyt opiskelija on haastanut koulunsa oikeuteen. 

Yllä olevalla videolla näkyy, miten Isabellan opaskoira on sijoitettu oppituntien ajaksi varastoon, jossa säilytetään kemiallisia aineita ja eläinten elimiä.

"Se ei ole lemmikki"

Isabellan mukaan hänen opettajat olivat vaatineet, että opaskoiran on oltava biologian tuntien aikana laboratoriotilojen ulkopuolella. Opettajien mukaan koira riitelee liittovaltion terveys- ja turvallisuusstandardien kanssa.

– Se ei ole vain lemmikki, vaan sen voi ajatella olevan eräänlainen lääketieteellinen apuväline: se on sama kuin pyörätuoli jollekin, biologiaa täyspäiväisesti opiskeleva Isabella toteaa CNN:n haastattelussa.

Koulussa muitakin epäkohtia

Toissapäivänä nostetun syytteen mukaan koulun toiminta rikkoo Amerikassa säädettyjä, vammaisten oikeuksiin ja kuntoutukseen liittyviä lakeja.

– Ei ole mitään syytä, miksi Scott tulisi erottaa koirastaan, koska laboratorioluokat eivät ole steriilejä, Isabellan asianajaja Anthony Brady toteaa.

Lisäksi Isabella mukaan kampuksen alueella liikuntaesteisten autopaikkoja käytetään häikäilemättömästi hyväksi.

Korkeakoulun edustajat eivät ole ottaneet kantaa koulua vastaan nostettuihin syytteisiin. Koulusta kuitenkin kiistetään väitteet siitä, että sen henkilöstö olisi kohdellut oppaiksi tarkoitettuja koiria väärin.

Lähteet: CNN, NCB Boston 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja