Autistinen lapsi sai törkeän ”kunniakirjan” – äiti raivostui opettajille: "Ihmiset eivät ymmärrä, mitä kaikkea lapseni on joutunut kokemaan"

Autismikirjon monet piirteet 10:31
Huomenta Suomen vieraana Autismi- ja Aspergerliiton vertais- ja kokemustoiminnan päällikkö Elina Vienonen, sekä Anniina Ala-Soini.

Amerikkalaisäiti raivostui autistisen pojan saaman kunniamaininnan takia, kertoo yhdysvaltalainen uutissivusto Yahoo.

Kukapa ei nauttisi saamastaan tunnustuksesta hyvin tehdystä työstä tai muusta onnistumisesta. Kouluaikoina saadut hymypoika ja -tyttöpatsaat, kunniamaininnat ja stipendit tuntuvat hyviltä vielä kiikkustuolissakin.

Tai, eivät välttämättä kaikki. Amerikkalaisäiti nimittäin suivaantui koulukiusatun poikansa saamasta syrjivästä kunniamaininnasta.

Palkinto ei naurattanut

Desiree Perezin poika Kelvin päätti kouluvuotensa ja aloitti kauan odotetun kesälomansa. Lukukauden päätösjuhlassa ansioituneimmille koululaisille jaettiin palkintoja vuoden uurastuksesta. Myös Kelvin palkittiin kunniamaininnalla, joka sai kuitenkin pienen pojan äidin kihisemään kiukusta.

Jos Facebook-julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vaaleansiniselle paperille oli näet painettu teksti: ”Todennäköisimmin eksyy ihmisjoukossa”.

– Minusta se ei ollut hauskaa – poikanikaan mielestä se ei ollut lainkaan hauskaa, Desiree kommentoi tuohtuneena paikallismedioille.

Poika ei ymmärtänyt koulun henkilökunnan vihjailua

Desireen kuudesluokkalainen poika on autistinen, minkä vuoksi hän eroaa käytökseltään muista koulun lapsista. Kelvin ei ymmärtänyt kunniamaininnan vinoilevaa ja vihjailevaa sävyä.

– Hän kysyi minulta, miksi hän sai palkinnon, kun hän ei ole kertakaan eksynyt. Niin viattomia lapset ovat.

Se, mikä kunniamaininnasta tekee entistäkin tökerömmän, on se, että alakoulun opettajista peräti viisi oli hyväksynyt kunniamaininnan allekirjoituksellaan.

– Poikani oppi puhumaan vasta 7-vuotiaana. Ihmiset eivät ymmärrä, mitä kaikkea lapseni on joutunut kokemaan. Minusta tuntuu todella pahalta, sillä tällaista ei kuuluisi antaa kenellekään lapselle, Desiree tilitti paikallismedioille.

Opettajia ei tavoitettu – koulun käytännöissä tapahtuu muutoksia

Pöyristynyt perheenäiti vaati opettajilta anteeksipyyntöä, sillä hänestä ele oli suoranaista kiusaamista opettajien taholta.

Desiree tapasi koulun rehtorin, joka pahoitteli tapahtunutta. Samaan hengenvetoon rehtori totesi, ettei asiaa voida sen suuremmin viedä eteenpäin, sillä kaikki koulun opettajat olivat lomalla.

Perheenäidin julkitulo sai kuitenkin aikaan positiivisen kehitysaallon. Koulun edustaja Thomas Anderson vakuuttaa, että koulun henkilökunta tulee vastaisuudessa huomioimaan entistäkin paremmin oppilaiden erilaisuuden.

– Tällainen tilanne korostaa sitä, että meillä on edelleen tarve jatkaa kehitystyötä paremman viestinnän ja oppimisen suhteen, Thomas muotoilee.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat