6-vuotiaat kiikutettiin käsiraudoissa putkaan opettajan kiusaamisesta Yhdysvalloissa, poliisi menetti myöhemmin virkansa: "Tämä kuulostaa huolestuttavalta"

Poliisi hyllytettiin virastaan pidätettyään kaksi 6-vuotiasta koululaista Floridan Orlandossa.

BBC:n mukaan yhdysvaltalainen poliisi Dennis Turner laittoi toisen lapsista käsirautoihin, koska tämä oli kiusannut ja potkaissut opettajaa. Poliisi toimitti lapset paikalliseen putkaan.

Turner pidätettiin virastaan, koska tämä ei ollut toiminut poliisin lupien mukaisesti. Nyt syyttäjät yrittävät poistaa pidätysmääräykset lasten viranomaisasiakirjoista.

– Ei näitä lapsia kohtaan nosteta syytteitä. Päinvastoin, pyrin poistamaan nuo tiedot lasten rekistereistä, osavaltion asianajaja Aramis Ayala kertoi lehdistötilaisuudessa.

Myös paikallinen poliisipäällikkö Orlando Rolón ilmaisi pettyneen kantansa Turnerin toiminnasta.

– Tämä kuulostaa huolestuttavalta. Poliisin tulisi tarjota ammattitaitoista palvelua.

6-vuotiaalta otettiin sormenjäljet poliisiasemalla

Pidätetyn lapsen isoäiti Meralyn Kirkland kertoo BBC:n haastattelussa, että tämän lapsenlapsi kärsii uniapneasta, ja että sairaus on saattanut vaikuttaa lapsenlapsen mielialaan.

Kuitenkin lapsenlapsen pidättäminen ja putkaan lukitseminen oli isoäidille liikaa.

– Kun poliisilaitoksen virkailijat pyysivät minua odottamaan sen aikaa, että lapsenlapseltani on saatu otettua sormenjäljet, niin pöyristyin täysin, Kirkland kertoi.

– Ei kuusivuotiaan pitäisi joutua kertomaan kenellekään, että on ollut käsiraudoissa poliisiautossa, ja joutunut antamaan sormenjälkensä poliisiasemalla.

Poliisi hyllytettiin, jatkoi vartijana

Orlandon poliisiyksikön mukaan virastaan hyllytetty Turner siirtyi kouluvartijaksi.

Yhdysvaltalaiskoulut ovat kasvattaneet vartijoiden määrää viime vuosina kouluissa tapahtuvien vakavien kouluhyökkäysten vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat